17.3.09

Μέτρο 1ο: Κρύψτε τα εγκλήματα...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης
Κόλπο της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να φαίνεται βελτίωση των επιδόσεων της Αστυνομίας στα χαρτιά...
Κάτω από το χαλί επιχειρεί να κρύψει την εγκληματικότητα η Ελληνική Αστυνομία σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει μειωμένους αριθμούς εγκλημάτων.
Καθημερινά αποκαλύπτονται ληστείες, κλοπές και εμπρησμοί, εγκληματικές πράξεις τις οποίες η ΕΛ.ΑΣ. αποκρύπτει ακόμη και από τα ενημερωτικά δελτία που εκδίδει. Με την τακτική αυτή αρκετά εγκλήματα μένουν στα αζήτητα, δεν καταγράφονται και συνεπώς δεν...

προσμετρώνται στο γενικότερο σύνολο, με αποτέλεσμα να βελτιώνονται στα χαρτιά οι επιδόσεις της Αστυνομίας.

Την προηγούμενη Πέμπτη αποκρύφτηκε η επίθεση νεαρών με σπρέι εναντίον αστυνομικών της ομάδας Ζήτα στην περιοχή των Εξαρχείων. Όπως έγινε γνωστό κατόπιν εορτής, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν τα στοιχεία ομάδας νεαρών που έγραφαν συνθήματα σε τοίχους με σπρέι. Ακολούθησε συμπλοκή των νεαρών με τους αστυνομικούς που κατέληξε στο να βάψουν οι νεαροί με σπρέι τους αστυνομικούς και να τους αρπάξουν και ένα κράνος της ομάδας Ζήτα ως λάφυρο.

Στη συνέχεια αποσιωπήθηκε ο εμπρησμός των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου άγνωστοι πέταξαν στο εσωτερικό βόμβα Μολότοφ. Επτασφράγιστο μυστικό παρέμενε για άγνωστο λόγο και η αρπαγή της τσάντας της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Η Μαρία Καρακλιούμη έπεσε θύμα τσαντάκηδων το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ περπατούσε κοντά στο Πλανητάριο.

Περίεργη όμως σιωπή υπήρξε και για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ομάδας εθνικιστών και νεαρών του αντιεξουσιαστικού χώρου που έγινε τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Η συμπλοκή ξεκίνησε την ώρα που νεαροί έγραφαν συνθήματα εθνικιστικού περιεχομένου σε τοίχους και στάσεις λεωφορείων. Τότε τους αντιλήφθηκε ομάδα περίπου δέκα νεαρών του αντιεξουσιαστικού χώρου και τους επιτέθηκε με αποτέλεσμα από τη συμπλοκή να τραυματιστούν από αιχμηρά αντικείμενα και ρόπαλα τέσσερις νεαροί. Επενέβησαν αστυνομικοί και μισή ώρα αργότερα εντόπισαν και συνέλαβαν δύο νεαρούς. Οι συλληφθέντες σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Το πολύ σοβαρό περιστατικό τελικά δημοσιοποιήθηκε από την Αστυνομία το μεσημέρι αφού ήδη είχε γίνει γνωστό από καταγγελίες.

Ρεκόρ
Η απόκρυψη συμβάντων έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των επιτελών της Αστυνομίας, με ανώτερους αξιωματικούς να κατηγορούν συναδέλφους τους πως προσπαθούν να κρύψουν γεγονότα προκειμένου να βελτιώσουν τις προσωπικές τους επιδόσεις. Όπως παραδέχονται στα «ΝΕΑ» ανώτεροι αξιωματικοί, «η εγκληματικότητα το πρώτο δίμηνο του 2009 παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά κατά 10%15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2008, το οποίο μέχρι τώρα θεωρούνταν το διάστημα με τη μεγαλύτερη εγκληματική έξαρση». Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής που είναι υπεύθυνη για την καταγραφή και τη δημοσιοποίηση των γεγονότων επικαλείται ως δικαιολογία για την απόκρυψη των συμβάντων τις πρόσφατες κρίσεις των αστυνομικών και τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο δυναμικό της.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: