18.3.09

Οργιο σπατάλης ύψους 1 δισ. ...

Δαπάνη 100.000 για τη γιορτή του Αγ. Ευσταθίου, προστάτη των αγροφυλάκων...
«Πρέπει να υπάρξει περιορισμός της κρατικής σπατάλης, έτσι θα βρούμε τους πόρους για την κοινωνική πολιτική». Για αυτό δεσμευόταν ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις το 2004.
Στην πράξη έγινε ακριβώς το αντίθετο. Οχι μόνο η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε κάποιο νοικοκύρεμα, αντίθετα το ήδη μεγάλο κράτος το έκανε ακόμα μεγαλύτερο. Ιδρυσε νέες υπηρεσίες, συγκρότησε νέες αμειβόμενες επιτροπές και ομάδες εργασίας και δημιούργησε χιλιάδες θέσεις προσωπικού. Μιλάμε, δηλαδή, για χιλιάδες «γαλάζια» ρουσφέτια.
Αντί να εξασφαλίσει δαπάνες για κοινωνική πολιτική, όπως...
υποσχόταν ο Κ. Καραμανλής, επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό με ποσά που σε ετήσια βάση ξεπερνούν τα 222 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στον προϋπολογισμό ολόκληρου του Κοινοβουλίου.

Και επειδή... τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, η κυβέρνηση συνέχισε την ίδια τακτική και μετά τις εκλογές του 2007, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός υποσχόταν (ΔΕΘ, Σεπτέμβριος του 2006) ότι «προωθείται σχέδιο αναδιάρθρωσης ή κατάργησης υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου».

695 νέες δημόσιες υπηρεσίες, 467 αμειβόμενες επιτροπές και ομάδες εργασίας και 11.503 νέες θέσεις προσωπικού είναι οι... καρποί της «γαλάζιας» επανίδρυσης του κράτους, που έχει κοστίσει στον Ελληνα φορολογούμενο πάνω από 1 δισ. ευρώ από το 2004 μέχρι σήμερα.

Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία αποκαλύπτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, έπειτα από επεξεργασία των 144 νόμων που ψήφισε η ΝΔ την τελευταία 5ετία.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με την οποία τον κατηγορεί για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, υπερδιόγκωση του σπάταλου «γαλάζιου» κράτους και συνεχή αύξηση του υδροκεφαλισμού της δημόσιας διοίκησης.

Οι αριθμοί προκαλούν από μόνοι τους:

Ιδρύθηκαν:

* 5 νέα ΝΠΔΔ (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου)
* 13 νέα ΝΠΙΔ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου)
* 5 νέες Εθνικές Αρχές
* 4 νέες Γενικές Γραμματείες
* 5 νέες Ειδικές Γραμματείες
* n 1 νέα Γενική Επιθεώρηση
* 9 νέες Γενικές Δ/νσεις
* 102 νέες Διευθύνσεις
* 232 νέα Τμήματα
* 285 νέες Ειδικές Υπηρεσίες
* 30 νέα Αυτοτελή Γραφεία
* 4 νέα Κέντρα και Ινστιτούτα

Συγκροτήθηκαν:

* 435 νέες Επιτροπές
* 32 νέες Ομάδες Εργασίας

Συστήθηκαν:

* 237 νέες θέσεις Συμβούλων - Συνεργατών σε υπουργεία και Διοικήσεις Οργανισμών
* 659 νέες θέσεις Ειδικού Προσωπικού
* 3.210 νέες θέσεις Διοικητικού Προσωπικού
* 3.300 νέες θέσεις ειδικής 3ετούς σύμβασης
* Νέες θέσεις Αναπληρωτών Προϊσταμένων και Διευθυντών υπουργείων
* 12 νέες θέσεις μελών ΔΣ Οργανισμών και Ταμείων
* 4.029 θέσεις Αγροφυλάκων.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Δαπάνη 100.000 για τη γιορτή του Αγ. Ευσταθίου, προστάτη των αγροφυλάκων

Το «Εθνος» αποκαλύπτει σήμερα το μεγάλο «γαλάζιο φαγοπότι» που έγινε κατά υπουργείο, από τα οποία το ρεκόρ διεκδικεί το κατεξοχήν αρμόδιο να νοικοκυρέψει τον δημόσιο τομέα υπουργείο, το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο «φόρτωσε» τον κρατικό προϋπολογισμό με 142 νέες θέσεις συμβούλων - συνεργατών και 261 νέες επιτροπές.

Το... αργυρό μετάλλιο στην άτυπη κατάταξη για το όργιο σπατάλης διεκδικεί το υπουργείο Ανάπτυξης με 28 νέους συμβούλους και συνεργάτες, 270 νέες θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού και 75 νέες επιτροπές.

Ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων έγινε για την νεοσυσταθείσα Αγροφυλακή.

«Βοήθειά μας»
Ωστόσο, πέρα από την... έγνοια του υπουργείου Εσωτερικών για τη φύλαξη των αγρών της πατρίδας μας, οφείλουμε να εξάρουμε το ενδιαφέρον των κυβερνώντων για τον προστάτη Αγιο των αγροφυλάκων, τον Αγιο Ευστάθιο, για τη χάρη του οποίου προβλέπεται δαπάνη 100.000 ευρώ ετησίως (για τις εκδηλώσεις της ημέρας του εορτασμού του Αγίου, στις 20 Σεπτεμβρίου).

Θα ήταν παράλειψή μας επίσης να μην επισημάνουμε το ενδιαφέρον του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαφύλαξη των ιστορικών ντοκουμέντων! Μέσα στις τόσες υπηρεσίες που σύστησε, φρόντισε και για τη δημιουργία υπηρεσίας Ιστορικού Αρχείου στην ΕΥΠ.

Ομολογούμε πως πολύ θα θέλαμε να... περιδιαβούμε αυτό το αρχείο.

Αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών δεν αρκείται μόνο στα εθνικά μας θέματα. Μερίμνησε κι αυτό για τη σύσταση συμβουλίου Ταγμάτων Αριστείας.
EΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: