22.3.09

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΑΥΤΙΣΜΟΣ...


Κοσμάς Βίδος
«Ολος ο κόσμος ξέρει ότι η Σοφία Αλιμπέρτη έχει πρόβλημα με το πρωινό ξύπνημα» δήλωσε η Νανά Παλαιτσάκη με ύφος Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ στο «Πολύ μπλα-μπλα» του Αlter, υπονοώντας ότι για αυτόν τον λόγο δεν θα δεχόταν εύκολα να παρουσιάσει τον «Πρωινό καφέ» του Αntenna. Ας μην αποκαλύψουμε στη δημοσιογράφο ότι «όλος ο κόσμος» αδιαφορεί για τον ύπνο της πρώην ηθοποιού - νυν παρουσιάστριας, γιατί αυτό μπορεί να της προκαλέσει ανεπανόρθωτο σοκ. Δεν είναι εύκολο για έναν άνθρωπο που θεωρεί ότι ο...

μικρόκοσμός του είναι η αρχή και το τέλος του παντός να διαπιστώνει ότι δεν αποτελεί παρά μια απειροελάχιστη- και κάτι λιγότερο- κουκκίδα στον πραγματικό κόσμο.
Πιστεύετε ότι η Παλαιτσάκη και όλες/όλοι οι μικροί ή μεγαλύτεροι σταρ της τηλεόρασης είναι σε θέση να δεχτούν μια τέτοια αλήθεια; Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται (και) τις τελευταίες ημέρες δείχνει πως όχι. Αναφέρομαι στην κατασπατάληση του (τηλεοπτικού) χρόνου τους/μας σε ανούσιες συζητήσεις για το (χλωμό, λόγω της οικονομικής κρίσης) μέλλον των αστέρων της μικρής οθόνης, δηλαδή των εαυτών τους: Θα παραμείνει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο Μega; Θα παρουσιάσει η Καλομοίρα τον «Πρωινό καφέ;». Τι θα απογίνει ο Ανδρέας Μικρούτσικος μετά τη λήξη του συμβολαίου του με το Star; Γιατί ο Αlpha προσέλαβε την (αγώνα έχει δώσει, η άμοιρη, για να ξαναβγεί στο γυαλί) Εμη Λιβανίου; Πόσο έχει στοιχίσει στην Τατιάνα Στεφανίδου η μείωση, σε χρονική διάρκεια, της εκπομπής της και πώς σκοπεύει να αντιδράσει;

Εμείς, πάλι, οι τηλεθεατές που ανοίγουμε την τηλεόρασή μας για να χαλαρώσουμε και να ενημερωθούμε και βρισκόμαστε να παρακολουθούμε «οικογενειακές» συζητήσεις που ουδαμώς μας ενδιαφέρουν, πώς να αντιδράσουμε; Με μια επίσκεψη στο βιντεοκλάμπ της γειτονιάς μας, θα έλεγα.

Εκεί φτάσαμε. Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της τηλεόρασης να αφορά στο μεγαλύτερο μέρος του τα τηλεοπτικά παρασκήνια:

Την καριέρα της Ελεονώρας Μελέτη, της Σίσσυς Χρηστίδου, της Αννας Δρούζα... Ολων αυτών των τηλε-ανθρώπων που όταν δεν παρουσιάζουν αφιερώματα στον εαυτόν τους ασχολούνται με τους...

άσπονδους συναδέλφους τους. Στο ενδιάμεσο θρηνούν (εδώ και εβδομάδες) για την απόλυση των Κατερίνας Ζαρίφη- Νίκου Μουτσινά από τον «Πρωινό καφέ». Κρίμα που τα παιδιά έχασαν τη δουλειά τους (το προσπάθησαν, βεβαίως, και αυτά όσο μπορούσαν), καλή τύχη, αλλά όχι και να ξημεροβραδιαζόμαστε με την έννοια τους! Και όμως αυτό κάνουν παρουσιαστές, δημοσιογράφοι και πανελίστες. Και σε αυτό ζητούν να τους ακολουθήσουμε.

Την ώρα που στο Αlter συζητούσαν με ανησυχία για την επαγγελματική τύχη της Αλιμπέρτη, στο Star σχολίαζαν τα επόμενα βήματα της Ελένης Μενεγάκη που «δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από τον Αlpha». Αν δεν το σκέφτεται και αν δεν το σκέφτονται και οι Γερμανοί θα την ξαναδούμε του χρόνου εκεί. Ολα τα άλλα - πόσα παίρνει, πώς τα διαπραγματεύεται, αν «τα φέρνει» στο κανάλι κτλ.τι

τα θέλαμε; Οπως δεν ξέρουμε και δεν θέλαμε να ξέρουμε αν ο γιος του Ανδρέα Μικρούτσικου τα έχει με την αοιδό Κατερίνα Σισίνη ή με την αοιδό Κατερίνα Στανίση όπως λανθασμένα διέρρευσε, δίνοντας την αφορμή στον μπαμπά να ασχοληθεί σε δύο εκπομπές με το εθνικής σημασίας θέμα.

Μέσα σε όλα έγκυοςαποκλείεται να μην το μάθατε καθώς λύσσαξαν να το αναμεταδίδουν- και η Ράνια Θρασκιά. Μαζί της θα γεννήσουμε!

Σαν μια μεγάλη ξεπεσμένη οικογένεια, από εκείνες που διαβάζουμε στα μυθιστορήματα, όπου οι έριδες είναι περισσότερες από τις συμπάθειες και το συμφέρον καθορίζει τις αγάπες και τα μίση. Ετσι μοιάζει η ελληνική τηλεόραση. Μια αντιπαθητική, μέσα στην έπαρσή της, και χαμηλού νοητικού επιπέδου φαμίλια η οποία δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη της. Και που θεωρεί ότι τα προσωπικά της είναι οι μοναδικές εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις. Εσωστρέφεια, εγωκεντρισμός, αμετροέπεια, αυτισμός, παραλογισμός... Αδυναμία των μελών της, να ανοίξουν τα μάτια στον κόσμο γύρω τους. Γι΄ αυτό και το μόνο που μπορούν να παρέχουν στον τηλεθεατή είναι ματιές στον πληκτικότατο μικρόκοσμό τους.

Είναι να τους λυπάσαι!
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: