16.3.09

Διάλυση ...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου.
ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «Μόνος στο σπίτι» δύο διαρρήκτες εφορμούν στη μονοκατοικία μιας ευκατάστατης οικογένειας που απουσιάζει για διακοπές. Έχουν υπολογίσει χωρίς τον μικρό γιο που οι γονείς τον ξέχασαν κατά λάθος πίσω. Φυσικά, αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες του Χόλιγουντ.
ΕΔΩ ΚΑΙ αρκετούς μήνες είναι φανερό ότι η πολιτική ασφάλειας απουσιάζει από την Ελλάδα. Δεν άργησαν καθόλου να το καταλάβουν ποινικοί και αντιεξουσιαστές αδιακρίτως. Εξ ου και κάθε μέρα- ή νύχτα- ο πήχυς ανεβαίνει. Η απαγωγή Παναγόπουλου έσπασε ρεκόρ λύτρων και μάλιστα σε ...
εποχή οικονομικής κρίσης. Η βόμβα έξω από τη Citibank της Κηφισιάς ήταν επιπέδου Βαγδάτης. Ο Παλαιοκώστας έφυγε από τον Κορυδαλλό σε στυλ Ζαν Πολ Μπελμοντό. Μια μαθήτρια μαχαιρώθηκε για μια τσάντα. Μια υπάλληλος σκοτώθηκε σε ληστεία στον Βύρωνα. Και μια παρέα κουκουλοφόρων- που, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν μαθητικής ηλικίας - έκανε γυαλιά καρφιά το Κολωνάκι εις το φως της ημέρας. Τη νύχτα πάλι, τα τετράγωνα κάτω από την οδό Αθηνάς θυμίζουν τριτοκοσμική ναρκο-παραγκούπολη.

ΣΕ ΕΚΡΗΞΗ ειλικρίνειας, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης αναγνώρισε στη Βουλή ότι «δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το έγκλημα». Μάλλον το ανακάλυψε τελευταίος. Θύτες και θύματα το έχουν αντιληφθεί εδώ και καιρό.

ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΝΕΙΣ σοβαρά ότι ο Μαρκογιαννάκης ήταν ο κατάλληλος για να αντιμετωπίσει τα θέματα ασφάλειας; Η ερώτηση δεν μπορεί να βρει απάντηση αν δεν υπάρχει σοβαρότητα. Και σοβαρότητα η κυβέρνηση Καραμανλή δεν έχει. Όπως δεν έχει και καμία γραμμή. Η Αστυνομία ή τραβάει πιστόλι και πυροβολεί έναν δεκαπεντάχρονο ή δεν εμφανίζεται καν. Ακόμη χειρότερα: δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία, επιχειρησιακή ή πολιτική. Όταν έφθασαν τα ΜΑΤ στο Κολωνάκι αντιμετώπισαν τη χλεύη και την οργή περιοίκων και καταστηματαρχών. Στην Πάτρα ήταν οι κάτοικοι που πήγαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για να τα βάλουν με τους ξένους που μαζεύονται στο λιμάνι ελπίζοντας να μπουν λάθρα σε ένα πλοίο για την Ιταλία.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ έχει χαθεί. Το ΄πε κι ο υπουργός Μαρκογιαννάκης. Αν όμως δεν μπορούν, τότε γιατί δεν φεύγουν;
Στήλη { ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ} ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: