11.3.09

Πράσινη τηλεόραση...


Αν υπήρχαν οικολογικά βραβεία για την πιο πράσινη τηλεόραση του πλανήτη, τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια θα το είχαν στην τσέπη.
Γιατί αυτό που ξεκίνησε παράτυπα και παράνομα εδώ και χρόνια (με την πρόφαση της σάτιρας) έχει εξελιχθεί σε βιομηχανία ανακύκλωσης. Από τις 6 το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα, αρκετές εσωτερικές παραγωγές των καναλιών βασίζονται 10%-25% σε πρωτογενές υλικό με το υπόλοιπο 75%-90% να είναι ανακύκλωση άλλων εκπομπών / άλλων καναλιών ή αρχείο.
Έτσι υπολογίζεται πως τουλάχιστον 6 ώρες το 24ωρο καλύπτονται από αντιγραφή-ανακύκλωση άλλων προγραμμάτων. Όταν μάλιστα η...
ηλιθιότητα και η υπερβολή χτυπάνε κόκκινο (όπως στην περίπτωση Μουτσινοζαριφη, με τα μεσημεριαναδικα να μην έχουν άλλο θέμα επί τρεις τουλάχιστον ημέρες) η αντιγραφή φτάνει το 96%. Τα κανάλια που χρησιμοποιούν κρατική συχνότητα και τα δικά μας χρήματα (ποιος αφελής νομίζει ότι την ιδιωτική τηλεόραση την έχουμε δωρεάν, όταν τα εκατομμύρια ευρώ της διαφήμισης που παίρνουν επιμερίζονται στην τιμή των προϊόντων που αγοράζουμε;) εξευτελίζουν προοδευτικά όλο και περισσότερο την ηθική, την αισθητική και τη δεοντολογία της τηλεόρασης.

Τα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων (κυρίως Star και Alter) χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα ρεπορτάζ από τα κεντρικά τους δελτία της προηγουμένης, οι εκπομπές του Λαζόπουλου επαναλαμβάνονται μέρες μετά, σε ολόκληρα 20λεπτα, από το Alter και το Star. Oι κλοπές από το You Tube και αλλά παρεμφερή ιντερνετικά δεν είναι μόνο προκλητικές (ολόκληρο το υλικό του «Όχι, θα κάτσω να…κλέψω»!) αλλά και υποβιβάζουν συστηματικά την ποιότητα εικόνας, αφού χαμηλής ανάλυσης βίντεο παίζονται συνεχώς (στην εποχή του high definition) επί δυο ώρες.

Και η φάμπρικα αντιγραφής και επανάληψης θα συνεχίσει να κορυφώνεται, όσο τα οικονομικά των καναλιών κατεβαίνουν. Παρηγοριά στον άρρωστο:

Έχουμε πράσινη τηλεόραση, πράσινα αλόγα, παραθυρόβιες «πρασινάδες» και το πράσινο της μούχλας καλά κρατεί! Ανακυκλώνοντας τενεκέδες και σκουπίδια, προστατεύουμε το περιβάλλον.
Από το www.mediablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: