19.3.09

Τα διαζύγια κοστίζουν ακριβά στους κροίσους...

ΛΟΝΔΙΝΟ Εν μέσω οικονομικής κρίσης, η διατροφή στις πρώην συζύγους κοστίζει ακριβά ακόμη και στους μεγιστάνες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι με τον «αποδεκατισμό» της περιουσίας τους δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν υπέρογκα ποσά μετά το διαζύγιο.

Ο ΤζιμΜουρ είναι ο τελευταίος σε μια σειρά από εκατομμυριούχους που...
είδαν την περιουσία τους να μειώνεται (από τα 147 εκατ. ευρώ σε μόλις 3,3 εκατ. ευρώ). Το ζεύγος Μουρ πήρε διαζύγιο το 2006, έκτοτε όμως υπήρχαν δικαστικές διαμάχες σχετικά με την κοινή περιουσία τους.

Η πρώην σύζυγος του κ. Μουρ, με την οποία ήταν παντρεμένος επί οκτώ χρόνια, έχει ήδη πάρει ακίνητα αξίας 17,4 εκατ. ευρώ. Ωστόσο ο βρετανός επενδυτής βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας και κατέφυγε στη Δικαιοσύνη για να αποδείξει ότι αδυνατεί να πληρώσει τα 5,1 εκατ. ευρώ που χρωστάει στη σύζυγό του από τον διακανονισμό για το διαζύγιο. Στην έφεση που άσκησε, εκπροσώπησε ο ίδιος τον εαυτό του και προσπάθησε να εξηγήσει στο δικαστήριο ότι δεν διαθέτει πλέον το ποσό αυτό.
Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Μπέρνι Εκλεστον και Ρομάν Αμπράμοβιτς. Ο κ. Εκλεστον, το «αφεντικό» της Φόρμουλα 1, ήταν παντρεμένος με τη Σλάβικα Ράντιτς, πρώην μοντέλο, από το 1984 ως πριν από μερικές εβδομάδες. Με περιουσία που άγγιζε τα 4,3 εκατ. ευρώ πριν από την κρίση, η εκδίκαση μιας ανάλογης διατροφής για την πρώην σύζυγο και τις κόρες του ενδέχεται να μειώσει δραματικά την περιουσία του κ. Εκλεστον.

Το διαζύγιο κοστίζει πιο ακριβά και στον κ. Αμπράμοβιτς. Ο ρώσος επιχειρηματίας επέλεξε την πατρίδα του αντί για τον μόνιμο τόπο κατοικίας του, την Αγγλία, για την εκδίκαση του διαζυγίου του, με την ελπίδα ότι οι όροι θα είναι πιο ευνοϊκοί απέναντί του. Το δικαστήριο όρισε τελικά στη σύζυγό του Ιρίνα αποζημίωση ύψους 232 εκατ. ευρώ, ένα ποσό σχετικά χαμηλό, δεδομένου ότι η περιουσία του ρώσου ολιγάρχη ανερχόταν εκείνη την εποχή σε 16 δισ. ευρώ. Καθώς ούτε και εκείνος γλίτωσε από την οικονομική κρίση, είναι αμφίβολο αν θα του είναι εύκολο να καταβάλει την υπέρογκη διατροφή στην πρώην σύζυγό του και στα πέντε παιδιά τους.
Από ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: