11.3.09

Πρεμιέρα στον διάλογο για την εκπαίδευση με απουσίες


Δεν συμμετέχει η ΟΛΜΕ και προτιμά να συναντηθεί κατ'ιδίαν με τον κ.Μπαμπινιώτη...
Χωρίς την ομοσπονδία των καθηγητών, ξεκινά σήμερα με κάθε επισημότητα στο Ζάππειο ο διάλογος για την αναμόρφωση του Λυκείου και την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ στο πλαίσιο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) υπό την προεδρία του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη.
Το ΣΠΔΕ θα συγκεντρώσει τις προτάσεις των εκπαιδευτικών φορέων ώστε να καταλήξει μετά από διάλογο που θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες σε επίσημη πρόταση που θα κατατεθεί προς ...
την, αποτελούμενη από εκπροσώπους κομμάτων, Πολιτική Επιτροπή.
Στον διάλογο δεν συμμετέχει η ΟΛΜΕ, η οποία ωστόσο χθες απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Μπαμπινιώτη για κατ' ιδίαν συνάντηση στα γραφεία της προκειμένου να του παρουσιάσει την πρότασή της για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια.


Συνάντηση
Χθες, ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία του διαλόγου και, σύμφωνα με δηλώσεις του, η «εντολή» που έλαβε ήταν «να προχωρήσουμε και όσο το δυνατόν να ακούσουμε, να αφουγκρασθούμε και να κωδικοποιήσουμε θέσεις και απόψεις σ΄ ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την ουσιαστική δουλειά».

Εν τω μεταξύ, ξεκινούν αύριο στην Πάτρα οι εργασίες της συνόδου προέδρων ΤΕΙ όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τα οικονομικά και την εισαγωγή φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύνοδο θα πάρουν μέρος και πρυτάνεις προκειμένου να εξεταστεί στο σενάριο για πιθανή ενσωμάτωση τμημάτων ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: