21.3.09

ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ?...

Ολόκληρη η ερώτηση Τατούλη για τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια Κουρή...
Σε τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας βεβαιώθηκε φόρος και επιβλήθηκε
πρόστιμο ΚΒΣ και προσαυξήσεις ύψους 50.000.000 ευρώ. Το ποσό αυτό έπρεπε άμεσα να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί. Παρανόμως δεν έχει εισπραχθεί το ποσό αυτό.
Με βάση αυτά τα στοιχεία ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
Βάσει ποιων νέων στοιχείων για την κάθε υπόθεση θεώρησε η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία σκόπιμη τη διενέργεια επανελέγχου στις ως άνω 1-15 περιπτώσεις;
Πως δικαιολογείτε το γεγονός ότι σε καμία υπόθεση από τις επανελεγχθείσες δεν διαπιστώθηκε ζημία του Δημοσίου αλλά και στις 15 περιπτώσεις διεγράφησαν οι βεβαιωθέντες φόροι με ανυπολόγιστη ζημία του Δημοσίου;
Πως...

δικαιολογείτε το γεγονός ότι διατάχθηκε επανέλεγχος χωρίς να προσκομισθούν νέα στοιχεία για τις υποθέσεις; Εισπράχθηκαν τελικά οι καταλογισθέντες φόροι μετά τη διενέργεια των επανελέγχων ή και αυτοί εκκρεμούν ακόμα;

Παρακαλώ να κατατεθούν όλα τα στοιχεία των υποθέσεων για τις οποίες εξεδόθησαν οι πιο πάνω 15 εντολές, τα σχετικά πορίσματα από τη διενέργεια των συγκεκριμένων επανελέγχων καθώς και οι αποδείξεις από την είσπραξη των τελικώς βεβαιωθέντων φόρων.

Στην περίπτωση 16 για ποιο λόγο παρατηρείται η αδικαιολόγητη και παράνομη καθυστέρηση στην είσπραξη του οφειλόμενου φόρου;

Και ανεξάρτητα από τα ως άνω στοιχεία ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Σε ποιες περιπτώσεις διενεργήθηκε επανέλεγχος πριν το Μάρτιο του 2004;

Σε ποιες περιπτώσεις απαιτήθηκε επανέλεγχος μετά το Μάρτιο του 2004;

Ποιοι ήταν οι εντολείς για τη διενέργεια διαχειριστικού – οικονομικού ελέγχου στην υπόθεση του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Ζαχόπουλου; Παρακαλώ να κατατεθεί το πόρισμα από τη διενέργεια του συγκεκριμένου ελέγχου. Εάν δεν υπάρχει, να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα αποδεικνύοντα το ακριβές στάδιο ελέγχου.

Διατάχθηκε έλεγχος στις υποθέσεις των δομημένων ομολόγων και του Βατοπεδίου; Και αν όχι, γιατί καθυστερεί η εντολή για την έναρξη του οικονομικού ελέγχου στις συγκεκριμένες υποθέσεις; Παρακαλώ να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα αποδεικνύοντα το ακριβές στάδιο ελέγχου αυτών των υποθέσεων.

Διενεργήθηκε τελικά επανέλεγχος για την υπόθεση της Siemens, όπως ρητά είχε διαβεβαιώσει η πολιτική ηγεσία; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ακριβώς; Παρακαλώ να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα αποδεικνύοντα το ακριβές στάδιο επανελέγχου αυτής της υπόθεσης.

Πόσοι επανέλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί για υποθέσεις τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης; Και σε ποιες περιπτώσεις; Παρακαλώ να κατατεθούν τα σχετικά πορίσματα και τα ονόματα των εντολέων.

Ο ερωτών και

αιτών της κατάθεσης εγγράφων

βουλευτής

Πέτρος Τατούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: