12.3.09

Νέο εμπόδιο και από το Συμβούλιο Επικρατείας για τον Βοτανικό...


«Παράθυρο» μόνο για το γήπεδο
Το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας συνεδρίασε για την υπόθεση της διπλής ανάπλασης στον Ελαιαώνα, το γήπεδο δηλαδή του Παναθηναϊκού και το εμπορικό κέντρο. Ουσιαστικά συνέπλευσε με την εισήγηση του Σπ.Μαρκάτη στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που έκρινε αντισυνταγματική την ανέγερση. Ετσι το θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας.
Συγκεκριμένα μετά την...

επεξεργασία το Ε’ Τμήμα με την υπ’ αριθμ. 35/2009 γνωμοδότησή του, παρέπεμψε το σχέδιο Π.Δ. να κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Και αυτό γιατί, έκρινε ότι οι ρυθμίσεις του σχεδίου Π.Δ. συνδέονται άμεσα με τις διατάξεις του Ν. 3481/2006 (που προβλέπει την ανέγερση του εμπορικού κέντρου, του γηπέδου κ.λπ.) είναι αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ακόμη, αναφέρει η γνωμοδότηση ότι από τις πολεοδομικές ρυθμίσεις του σχεδίου επέρχεται επιβάρυνση στην περιοχή του Ελαιώνα και η προβλεπόμενη μείωση των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος.

Πάντως μετά την πιθανή κήρυξη ως αντισυνταγματικού του ν. 3481/06 (ή την πιθανή ακύρωση της οικοδομικής άδειας του «Mall») η 73σέλιδη γνωμοδότηση αφήνει περιθώρια για νέα νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει κατεδάφιση του γηπέδου στην Αλεξάνδρας και ανέγερση νέων σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ), με τις βοηθητικές χρήσεις (αθλητικές εμπορικές, φιλοξενίας) στον Βοτανικό, ίσως και σε διπλανό τετράγωνο...
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: