18.3.09

Του καναλιού απέναντι πείτε του πως δε θέλω...

Του Σταμάτη Φασουλή
Ωραίο βιολί έχει πιάσει τελευταία ο καναλόκοσμος του μεσημεριού. Τόσο καιρό με τις πρόβες είχα χάσει την επαφή μου με την εικονική πραγματικότητα των τηλεοπτικών εκπομπών της μεσημβρινής ζώνης (κινδύνου). Τώρα όμως που με βλέπει και λίγο το σπίτι έπιασα κι εγώ το τηλεκοντρόλ κι άρχισα τις γυροβολιές κι από κανάλι σε κανάλι να πετάω. Απίστευτο. Όλος αυτός ο νεραϊδόκοσμος (μικρές θεές, νύμφες του θολού νερού, μικρές ξανθές θεές του βόθρου και του οχετού, μπογιατισμένες μ΄ όλα τα χρώματα της Ίριδος και ντυμένες πορνοστάρ μεσημεριάτικα) κι άντρες, λιγότεροι πρέπει να πούμε τον αριθμόν, αλλά με δυναμική παρουσία, οι μισοί ενδεδυμένοι ψιλοτεκνά αορίστου ηλικίας, σε στυλ μόλις-βγήκα-απ΄ το-γυμναστήριο με το μαλλί μούσκεμα, ή λαδωμένο τζελ με τις άκρες ταβανόπροκες σαν να ξύνουνε το ταβάνι με το κούνημα του κεφαλιού, κι άλλοι πιο ηλικιωμένοι, αυστηροί αυτοί, με τις σακούλες κάτω απ΄ τα μάτια κατάμαυρες και τα προγούλια να κάνουν κούνια-μπέλα όταν νευριάζουν, (γιατί άνθρωποι είναι κι αυτοί) χωρίς γέλιο στα χείλη και με το φραγγέλιο στο χέρι να μαστιγώνουν κάθε συνάδελφό τους. Γιατί αυτό κάνουν τελευταία οι «Δαίμονες της Μεσημβρίας», ασχολούνται με τους...

διπλανούς «Δαίμονες της Μεσημβρίας». Όλες οι εκπομπές ασχολούνται με τις άλλες εκπομπές. Τις απέναντι. Ποιος θα πάει πού. Αν έπρεπε ο τάδε να κοπεί νύχτα και να τον φάει το μαύρο το σκοτάδι το άραχλο. Σε ποιο κανάλι γίνονται αυτή τη στιγμή δοκιμαστικά ποιανής ξανθιάς. Ποιος παρουσιαστής έκανε λεύκανση οδόντων (ανύπαρκτων άλλωστε). Ποια παρουσιάστρια ξέχασε το στριγκάκι της σε τουαλέτα γνωστού ξενοδοχείου με θέα. Γιατί απολύει και ποιους ένας Γερμανός. Σε ποια εκπομπή ρεζιλεύτηκε μια γνωστή ρεζίλω και γιατί όχι στη δική μας. Πόσα έκοψε απ΄ τον μισθό του ο ένας, πόσα πήρε κάτω απ΄ το τραπέζι η μία και πόσα πάνω στο κρεβάτι η άλλη. Τι πουλιά πιάνει στη μία, αγία, και ομοούσιο Έι Τζι Μπι εταιρεία το πρωί, το μεσημέρι, το βράδυ η κάθε αηδία. Κι όλα αυτά σαν να συζητάνε για το μέλλον του κόσμου και για τη συνέχεια ή μη της ζωής στον πλανήτη. Κάθε τόσο, δε, έχουνε και μια σύνδεση απ΄ ευθείας (διότι είναι και άτεγκτοι με τον εαυτό τους, δεν επιτρέπουν τις τεθλασμένες) με μια εφημερίδα/ένα περιοδικό για επι-κύρωση του (ύπατος) θέματος. Και βλέπουμε επιτέλους και το πραγματικό πρόσωπο της δημοσιογραφίας, τους Υψηλούς Υπηρέτας του έντυπου λειτουργήματος, που από το μετερίζι του ορθού λόγου κάνουν την ορθοσκόπησή τους. Όχι, αυτοί δεν φορούν μπλουζάκια, δεν έχουν τα μαλλιά καρφάκια, είναι Ιερείς Κοντυλοφόροι γι΄ αυτό διοπτροφόροι. Αρχίζουν να διυλίζουν τον κώνωπα, μπαίνουν στη μέση και οι πανελατζούδες και καταπίνουν (ζωντανή) την κάμηλον, και γίνεται το έλα να δεις και να εξεμέσεις.

Το πλέον χαριτωμένο της υποθέσεως όμως (αν μπορεί να είναι κεχαριτωμένη μια τέτοια υπόθεση) είναι ότι αυτά τα νούμερα φέρνουν πολλά νούμερα. Που θα πει ότι οι τηλεθεατές τρελαίνονται με τα απορρίμματα της μεσημβρίας. Είναι οι ίδιοι που θα ψηφίσουν στις εκλογές σε λίγο. Με το ίδιο κριτήριο, στο ίδιο σκηνικό. Τους ίδιους πανελίστες που θα βρίζουν, θα λοιδορούν και θα απαξιώνουν τους απέναντι, που βράζουνε όμως στο ίδιο καζάνι.

Τρίβουν τα χέρια τους οι κάθε του κόσμου Καναλάρχες: «Ορμάτε και φαγωθείτε μεταξύ σας, γλυκά υπαλληλάκια μου. Χιουμήξτε. Ξεσκίστε τις σάρκες σας, μπογιατισμένα μου κουκλάκια. Φτιάχτε με, αλήτες μου. Λίγο ακόμα. Έτσι, έτσι μανάρια μου. Λίγο. Λίγο αίμα ακόμα. Έτσι... έτσι... να ΄στε καλά. Δεν είμαι η Πετρούλα, αλλά μόλις τέλειωσα. Έτσι σας θέλω. Να ΄στε καλά. Να ΄στε καλά κι εσείς, κι η φουκαριάρα η μάνα σας».
Από ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: