21.3.09

Έχουν τα κανάλια κρίση?...


Μήπως πίσω από τις περιβόητες πλέον "περικοπές" των τηλεοπτικών καναλιών δεν κρύβεται κάποια "οικονομική κρίση", αλλά απλώς μια προσπάθεια των καλαναρχών να αυξήσουν τα κέρδη τους;
Η εκδοχή που διαρρέεται δεξιά κι αριστερά, για τις αλλεπάλληλες απολύσεις, τη μείωση προσωπικού, την κατάργηση υπερωριών κλπ, είναι ότι η διεθνής κρίση άγγιξε και τα κανάλια κι ότι "προσέχουν για να έχουν". Φαίνεται, όμως, ότι πρόκειται για... παραμύθια της Χαλιμάς! Τον "μύθο" της δήθεν οικονομικής κρίσης φρόντισε να καταρρίψει το μεγαλύτερο κανάλι της χώρα!
Πριν από λίγες μέρες, ο ...
ισχυρός ανήρ του MEGA Ηλίας Τσίγκας ενημέρωσε επισήμως το προσωπικό του καναλιού ότι ο σταθμός δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα: Για τα προσεχή δύο χρόνια τουλάχιστον -είπε- δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας αφού η ροή των διαφημίσεων είναι ικανοποιητική, ενώ το κανάλι ενισχύθηκε οικονομικά πουλώντας το μερίδιο των μετοχών του στη NOVA.
"Μετά από δύο χρόνια, θα δούμε πώς θα είναι τα πράγματα αλλά κι αν ακόμη τότε χρειαστούν περικοπές, δεν θα γίνουν στο προσωπικό. Μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι!" κατέληξε.
Αν το MEGA δεν ανησυχεί, γιατί να ανησυχούν τα υπόλοιπα κανάλια; Μήπως έχουν μεγαλύτερα έξοδα ή περισσότερο προσωπικό; Απλώς, φαίνεται ότι προτιμούν την τακτική των απολύσεων, αφού εκτιμούν ότι είναι η πιο εύκολη για να μην διαταραχθεί το status!
Βέβαια, το MEGA έχει από χρόνια υιοθετήσει μια περίεργη οικονομική τακτική, πληρώνοντας ακόμη και με επτά (!) μήνες καθυστέρηση τα ενοικιαζόμενα συνεργεία που χρησιμοποιεί! Αυτή η τακτική του επιτρέπει να μην καταβάλλει συσσωρευμένα έξοδα, αλλά στρέφεται εναντίον των μη μισθωτών εργαζομένων του καναλιού.
Από το NEWS@MME.

Δεν υπάρχουν σχόλια: