16.3.09

Έδειραν καθηγητή γιατί δεν τους άφηνε να μπουν στην αυλή του σχολείου...

Στο Τμήμα Ασφαλείας Χανίων κατέφυγε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Νίκος Βεστάκης, μετά τις καταγγελίες, που δέχτηκε για ύποπτες κινήσεις εξωσχολικών σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού.
Την Τετάρτη μάλιστα, υπήρξε καταγγελία πως εκπαιδευτικός στο Λύκειο Ακρωτηρίου στα Κουνουπιδιανά, δέχθηκε επίθεση από άτομα εκτός σχολικής κοινότητας.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφορμή για το περιστατικό στάθηκε η άρνηση του καθηγητή να τους επιτρέψει να...

μπουν στην αυλή του Λυκείου. Τότε εκείνοι εξαγριώθηκαν και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν.

Όπως δήλωσε ο κ. Βεστάκης "τα άτομα αυτά είχαν συμπλακεί με κάποιον καθηγητή, ο οποίος δεν τους άφηνε να μπουν στο σχολείο. Πολύ πιθανόν, να εμπορεύονταν ναρκωτικά. Αυτό δεν το γνωρίζουμε. Στη συνέχεια, ενημερώσαμε την ασφάλεια, δώσαμε όλα τα στοιχεία, δεν μπορέσαμε να τους κρατήσουμε και είπαμε, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας, να δούμε το θέμα".

Οι ίδιοι εξωσχολικοί, που προκάλεσαν το επεισόδιο με τον καθηγητή, βρέθηκαν στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου και την επόμενη μέρα, όπου, όμως, βρισκόταν και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

"Τους πλησιάσαμε, τους ανεβάσαμε στο γραφείο του διευθυντή, μιλήσαμε μαζί τους και τους είπαμε ότι για κανένα λόγο δεν πρέπει να βρίσκονται μέσα στο σχολείο. Απάντησαν ότι θα φύγουν άμεσα, όπως και έγινε", είπε ο κ. Βεστάκης .

Γονείς και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας καταγγέλλουν ότι το φαινόμενο είναι σύνηθες και ζητούν τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών από εξωγενείς κινδύνους.

Από την πλευρά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται προσπάθειες για την ενημέρωση των μαθητών, μέσω των προγραμμάτων συμβουλευτικής για εφήβους
Πηγή Εθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: