12.3.09

Σε ιερό «εδώλιο» η Αλληλεγγύη...

Παραίτηση του Μεσογαίας από τη θέση του τοποτηρητή της μητρόπολης Αττικής...
Το θέμα της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» και του χρέους που εντοπίστηκε από τους ορκωτούς λογιστές, αλλά και το ζήτημα των αντιδράσεων για την αθώωση σε εκκλησιαστικό επίπεδο του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα ετέθησαν επί τάπητος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος υπέβαλε την...

παραίτησή του από τοποτηρητής της Μητρόπολης Αττικής, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του πρωτοβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου. Πάντως μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνει δεκτή από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΔΙΣ οι ιεράρχες συνέχισαν τη συζήτηση για τον κ. Παντελεήμονα.

Μητροπολίτης από τους επτά που τάχθηκαν υπέρ της αθώωσης του πρώην Αττικής φαίνεται να εγκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη διαφωνία του με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, για να λάβει την απάντηση ότι η διαφωνία εκφράστηκε εντός της συνεδρίασης, καθώς ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος εκ του νόμου δεν μετέχει στη σύνθεση του συνοδικού δικαστηρίου.

Την ίδια στιγμή τη Σύνοδο απασχόλησε και το χρέος της «Αλληλεγγύης». Σύμφωνα με πληροφορίες, για την οφειλή των 12,987 εκ. ευρώ, που βρέθηκε από τον διαχειριστικό έλεγχο, αναμένεται να κληθούν προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις σε ειδική επιτροπή, η οποία θα συσταθεί, τα μέλη που απάρτιζαν το ΔΣ της «Αλληλεγγύης» την περίοδο που εντοπίζεται το χρέος, δηλαδή την τελευταία τριετία πριν από την αλλαγή «σκυτάλης».

Με βάση εκκλησιαστικές πηγές, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα των άδειων συρταριών της ΣΥΜΕΑΝ, της αναπτυξιακής εταιρείας της Εκκλησίας. Εκεί όπως φαίνεται το έλλειμμα αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ...
Πηγή Εθνος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: