18.3.09

Τελειώνει (επιτέλους) η ανάκριση στην υπόθεση Παυλίδη

Στον αέρα τα στοιχεία του συνεργάτη του Παυλίδη...
Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι ανακρίσεις για την υπόθεση των καταγγελιών του εφοπλιστή κ. Φ.Μανούση, ο οποίος υποστηρίζει ότι εκβιάστηκε από τον στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη κ. Π. Ζαχαρίου με αντάλλαγμα τη δρομολόγηση των πλοίων της εταιρείας του στην άγονη γραμμή.

Ο 20ός τακτικός ανακριτής κ. Απ.Ζαβιτσάνος μέσα στις προσεχείς ημέρες θα...
αποφασίσει αν θα διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, η οποία θα κρίνει για τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού κ. Παυλίδη. Επιπλέον αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος κ. Ζαχαρίου, για τον οποίον ο κ. Μανούσης έχει υποστηρίξει ότι δρούσε ως «ενεργούμενο» του κ. Παυλίδη.

Χθες ο κ. Ζαβιτσάνος έλαβε νέα κατάθεση από τον καταγγέλλοντα εφοπλιστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανούσης εξεταζόμενος διέψευσε τα όσα υποστήριξε καταθέτοντας ο κουμπάρος και προϊστάμενος του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Αιγαίου στη Ρόδο κ. Τσαμπίκος Τριομμάτης. Το όνομα του τελευταίου είχε εμπλέξει στην υπόθεση ο εφοπλιστής με την πρώτη κατάθεσή του στον ανακριτή τον περασμένο Φεβρουάριο, υποστηρίζοντας ότι κατόπιν υπόδειξης του κ. Ζαχαρίου είχε καταθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό 7.500 ευρώ. Μάλιστα ο κ. Μανούσης είχε προσκομίσει στον ανακριτή και το σχετικό αποδεικτικό κατάθεσης.

Ο κ. Τριομμάτης από την πλευρά του, καταθέτοντας είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε ποτέ συναλλαγή με τον κ. Μανούση και ισχυρίστηκε, προσκομίζοντας σχετικό παραστατικό κατάθεσης, ότι επέστρεψε το επίμαχο ποσόν καταθέτοντάς το σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε τηλεφωνικά άγνωστη γυναίκα.

Ο κ. Μανούσης κατά τη χθεσινή του κατάθεση προσκόμισε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγγραφο από το οποίο, όπως υποστήριξε, προκύπτει ότι οι ισχυρισμοί του κ. Τριομμάτη δεν επιβεβαιώνονται, καθώς το αποδεικτικό που κατέθεσε είναι σχετικό με τραπεζικό λογαριασμό ναυτιλιακού πράκτορα της περιοχής ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του κ. Παυλίδη.
ΒΗΜΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: