15.3.09

Κάτι ψήνεται...


ΠΩΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ τώρα και θυμήθηκα εκείνο εκεί το ωραίο που είχε πει, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Δημ. Κοντομηνάς: «Το RTL δεν αγόρασε κτίρια ή μηχανήματα, αγόρασε μια εταιρεία ανοδική και μια ομάδα ανθρώπων». Το είχε δηλώσει σε συνέντευξη τύπου για την πώληση του καναλιού και απ' ό,τι φαίνεται δεν το λησμόνησε. Εξ ου και η δήλωσή του την περασμένη Τετάρτη, περί διαφωνίας με το RTL «κυρίως σε σχέση με εργασιακά θέματα», συν η απουσία του από το δ.σ. του σταθμού. Την ίδια ώρα, βέβαια, σημειώνει: «Εντός των ημερών, εγώ φεύγω από την Κάντζα». Αυτό σημαίνει...

σιωπηρή αποχή (μην ξεχνάμε ότι στο κτίριο φιλοξενούνται και άλλες εταιρείες του) ή μήπως πώληση του 33,4% του Alpha που εξακολουθεί να διατηρεί; Θα φανεί λίαν συντόμως. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει έτοιμο, λεπτομερές battle plan για «ανάσταση» του Channel 9.

ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ για ομάδα ανθρώπων, να σημειώσω εδώ ότι την εθελουσία στον Alpha την υπέγραψαν γύρω στα 55 άτομα (σε σύνολο 610), εκ των οποίων οι 16 δημοσιογράφοι. Από το αθλητικό τμήμα ειδικώς, μετά και τις όχι και τόσο ευχάριστες παραινέσεις των διοικούντων, αποχώρησαν οι 7 από τους 12. Εγινε και μια τετράωρη στάση εργασίας 8 με 12 το πρωί της Πέμπτης, η οποία δεν έδειξε να τάραξε και πολύ τους Γερμανούς. Για την ώρα τηρούν σιγή ιχθύος, αλλά δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν όταν κάποια από τα «άλλοθι» του προγράμματος (όπως, για παράδειγμα, ο Χρήστος Βασιλόπουλος και η ομάδα του) υποκύψουν στις σειρήνες. Θα ήθελα, ωστόσο, να υπενθυμίσω ότι στην παρουσίαση του περασμένου Σεπτεμβρίου ο CEO του RTL Γκέρχαρντ Τσάιλερ είχε δηλώσει: «Στην Ελλάδα θα είμαστε Ελληνες».

ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ δεν εννοούσε «τσίπηδες», γιατί οι έλληνες παραγωγοί ακούνε τις έως τώρα προτάσεις των Γερμανών και δεν ξέρουν αν πρέπει να βάλουν τα γέλια ή τα κλάματα. Οταν έρχεται, ας πούμε, το φιρμάνι ότι μια παραγωγή που συνήθως θα κόστιζε 50 ή 55 χιλιάρικα πρέπει να κατέβει στα 30 χιλιάρικα τι να κάνουν; Από τη μία είναι έτοιμοι να φωνάξουν «στα μούτρα σας», από την άλλη σκέπτονται ότι και τα υπόλοιπα κανάλια κάτι τέτοια περιμένουν για να ρίξουν τα στάνταρντ παραγωγής.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ οι παραγωγοί οι μόνοι απελπισμένοι. Και οι εκπρόσωποι των ξένων εταιρειών που παραδοσιακά μας επισκέπτονται πριν από το παζάρι των Κανών (30 Μαρτίου), λένε ότι η Ελλάδα καθόλου δεν είναι πια ο παράδεισος του ανοιχτοχέρη.

ΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟ σημείο: Μπορεί οι Γερμανοί να ετοιμάζουν για τις 8 το βράδυ καθημερινά την ελληνική εκδοχή του φαγητο-ριάλιτι «Come Dine With Me» και να μεταφέρουν στις 7 το βραδινό δελτίο (ποιος θα το δει, δεν ξέρω...), αλλά για την ώρα λένε ότι οι ειδήσεις θα είναι μια ώρα φουλ και δεν θα μειωθούν στο εικοσάλεπτο ή ημίωρο που σχεδίαζαν αρχικά. Είναι κι αυτή μια ανακούφιση, για όσους φοβούνταν το χειρότερο.
Μέσα & media του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ Ελευθεροτυπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: