19.3.09

Νεκρή κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες κρατούμενη...


Νεκρή κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη καμπίνα ενός καραβιού, βρέθηκε η 41χρονη κρατούμενη Κατερίνα Γκουλιώνη. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στις 6 το πρωί της Τετάρτης, και ενώ ήταν σε εξελιξη πειθαρχική της μεταγωγή από τις φυλακές της Θήβας στην Κρήτη. Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, καταγγέλλει ότι η Γκουλιώνη βρέθηκε πισθάγκωνα δεμένη και με αίματα στο πρόσωπό της. Την καταγγελία ωστόσο...


απορρίπτουν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η Κατερίνα Γκουλιώνη είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων για βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές και είχε αγωνιστεί για την κατάργηση της κολπικής έρευνας που εφαρμόζεται στις γυναικείες φυλακές. Αντιδράσεις για τις συνθήκες θανάτου της υπήρξαν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να διερευνήσει την υπόθεση και να δώσει απαντήσεις για το περιστατικό. Σε κάθε περίπτωση φέρει ευθύνη για τις μεταγωγές και τον τρόπο με τον οποίο αυτές γίνονται, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για την ασφάλεια των κρατουμένων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ και υπενθυμίζεται η δράση της Γκουλιώνη για τα δικαιώματα των φυλακισμένων.

«Παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει καμία εκδικητική μεταγωγή μετά τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων, τον περασμένο Νοέμβρη, κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετείχε η Αικ. Γκουλιώνη, και μόλις 15 ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης της στο Εφετείο, διατάχθηκε η εκδικητική και μοιραία για τη ζωή της μεταγωγή» αναφέρει απο τη δική της πλευρά η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.
Από τα ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: