16.3.09

Ευ. Βενιζέλος: Διέλυσαν το κράτος...

Για διάλυση του κράτους, των μηχανισμών ασφάλειας και πληροφόρησης της αστυνομίας έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας χθες σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
Το αστυνομικό πρόβλημα που βιώνει η χώρα δεν είναι πρόβλημα καταστολής και βίας στους δρόμους, αλλά διανοητικό, είπε, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει επιτελικό σχέδιο και μηχανισμοί πληροφόρησης.
Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή του Κ. Σημίτη στην ενεργό δράση στο ΠΑΣΟΚ. «Είναι αυτονόητο ότι...

ένας πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ενεργό στέλεχος του κόμματός του και του δημόσιου βίου, ένα κεφάλαιο για την πολιτική και για τον τόπο», τόνισε.

Αναφερόμενος στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εκλογές, αναγνώρισε πως συναντά ακόμα τη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας και υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πείσει ότι το κόστος της προσφυγής στις κάλπες είναι μικρότερο από αυτό της παράτασης της ρευστότητας και της αμηχανίας που κυριαρχεί στη χώρα.

Χαρακτήρισε ψευδεπίγραφη τη συναίνεση που ζητεί ο Κ. Καραμανλής και απάντησε πως η χώρα χρειάζεται συναινέσεις, αλλά και μια κυβέρνηση ικανή να ασκεί την εξουσία.

Εξέφρασε τη λύπη του βλέποντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να κινούνται, όπως είπε, σαν φτωχοί επαρχιώτες στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, περιμένοντας απλά να ακούσουν αυστηρές συστάσεις και εντολές...
ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: