11.3.09

«Στους φαν μου ποντάρω κι αυτή, την τελευταία φορά» ...

«Είμαι στον χώρο της μουσικής από έξι ετών. Είχα και καλές και άσχημες στιγμές. Δεν μπορώ να με φανταστώ, όμως, να κάνω κάτι διαφορετικό. Κάποιοι επιχείρησαν να με βλάψουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έχω μια καταπληκτική οικογένεια, φίλους και φυσικά, τους θαυμαστές μου, που συνεχίζουν να με στηρίζουν» έλεγε ο Μάικλ Τζάκσον πριν από δύο χρόνια.

Στην υποστήριξη των θαυμαστών του ποντάρει ακόμα ο βασιλιάς της ποπ και...

επιστρέφει στις 8 Ιουλίου στα μουσικά δρώμενα ύστερα από 12 χρόνια απουσίας, με 10 συναυλίες στο Ο2 arena στο Λονδίνο.

«Η ανάσταση του Λαζάρου» έγραφαν οι εφημερίδες της Βρετανίας, την επομένη της ανακοίνωσης των συναυλιών, την στιγμή που ο 50χρονος Μάικλ Τζάκσον δήλωνε: «Θα είναι η τελευταία φορά που εμφανίζομαι σε σκηνή της Βρετανίας. Και όταν λέω τελευταία, το εννοώ». Έχουν ήδη προπωληθεί σχεδόν όλα εισιτήρια στο Ίντερνετ ενώ η επίσημη ιστοσελίδα του δέχτηκε 16.000 επισκέπτες μέσα σε μια ημέρα.

Το κίνητρο της επιστροφής του είναι καθαρά οικονομικό. Ο άνθρωπος που έχει πουλήσει 750 εκατ. άλμπουμ στα 40 χρόνια πορείας του (100 εκατ. αντίτυπα του άλμπουμ «Τhriller»), και κέρδισε 8 Γκράμι μέσα σε ένα βράδυ, μένει σήμερα με τη μητέρα του-, αφού αναγκάστηκε να πουλήσει τo πολυτελές ράντσο του με την ονομασία Νeverland- ενώ μετρά χρέη ύψους 110 εκατ. ευρώ. Μέρος της ευθύνης για την οικονομική κρίση έχουν και οι δικαστικές περιπέτειες που είχε το 2005 με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, απόπειρα απαγωγής και χορήγηση αλκοόλ σε ανηλίκους.

«Τους τελευταίους έξι μήνες, ο Μάικλ Τζάκσον μένει μόνιμα με τη μητέρα και τα τρία παιδιά του στο Λας Βέγκας. Έχει ανάγκη από ανεξαρτησία και χρήματα» λέει η Νταϊάν Ντιμόντ, συγγραφέας ενός μπεστ σέλερ για τον Μάικλ Τζάκσον. Οι διοργανωτές των συναυλιών υπολογίζουν ότι ο βασιλιάς της ποπ «θα κερδίσει περίπου 55 εκατ. ευρώ με την αυτή του την κίνηση».

Άνθρωποι όμως από τον χώρο της μουσικής και της ψυχαγωγίας εκφράζουν την ανησυχία τους για τη φυσική κατάσταση τού άλλοτε καλύτερου entertainer όλων των εποχών που ξεσήκωνε τους θαυμαστές με τη χορευτική του φιγούρα, το moonwalking.

«Δεν είμαι σίγουρος αν θα καταφέρει να ολοκληρώσει τον κύκλο των συναυλιών. Τον τελευταίο καιρό φαίνεται χλωμός και αδύναμος. Σίγουρα δεν θυμίζει σε τίποτα τον Μάικλ Τζάκσον της δεκαετίας του ΄80. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα πάει από περιέργεια» λέει ο Βρετανός τραγουδιστής της r΄n΄b, Λεμάρ.
Από ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: