25.3.09

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΥΝΗΣ ο εμπορικός αντιπρόσωπος της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, έχει καταδικαστεί για λαθρεμπορία τσιγάρων...

Κύριε πρόεδρε της ΣΕΚΑΠ το γνωρίζετε αυτό?...
Επειδή ο κύριος Ν.Παππάς δεν επιθυμεί ηλεκτρονική αλληλογραφία, και μάλλον δεν θα απαντήσει στο ερώτημά μας , αν ο εμπορικός αντιπρόσωπος Α.Καρατζούνης έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο τσιγάρων, του θυμίζουμε μια καταδίκη ...
www.in.gr
Θεσσαλονίκη
Καταδικάστηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Τρίκαλα, Αθ.Καρατζούνης, για λαθρεμπορία τσιγάρων
Ποινή φυλάκισης έξι ετών επέβαλε την Τρίτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον πρόεδρο της ΠΑΕ Τρικάλων, Αθανάσιο Καρατζούνη, για υπόθεση μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων από την Ολλανδία.
Από το ίδιο δικαστήριο καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε ετών ο πρώην προϊστάμενος στο...

τελωνείο Φλώρινας, Δήμος Χαρίτος, και τεσσάρων ετών οι αυτοκινητιστές Αλέξανδρος Κοκαλάς και Γιώργος Σαββόπουλος. Ολοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οπως ανέφερε το κατηγορητήριο, με εντολές του προέδρου της ΠΑΕ Τρικάλων οι Κοκαλάς και Σαββόπουλος, στο διάστημα από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο του 1994, παρέλαβαν και μετέφεραν με τα φορτηγά, που οδηγούσαν, περίπου επτά χιλιάδες χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων από την Ολλανδία.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, τελωνειακοί υπάλληλοι κατέθεσαν ότι τα τσιγάρα διοχετεύτηκαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κυρίως στο Βέλγιο και την Ισπανία, και όχι στην ελληνική αγορά.

Ετσι, το δικαστήριο απήλλαξε τους κατηγορούμενους από το αδίκημα της λαθρεμπορίας, αλλά τους καταδίκασε για την πλαστογραφία, αφού από τα συνοδευτικά έγγραφα προέκυψε ότι τα τσιγάρα έφταναν στην Κορυτσά μέσω του τελωνείου Φλώρινας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: