11.3.09

Τουλάχιστον εννιά νεκροί από δολοφονικό αμόκ στις ΗΠΑ...


Γυναίκα με το τριών μηνών βρέφος της ανάμεσα στα θύματα...
Ένα άλλο μακελειό σημειώθηκε σε πολιτεία των ΗΠΑ όταν άτομο που καταλήφθηκε από δολοφονικό αμόκ βγήκε στους δρόμους και άρχισε να πυροβολεί όποιον εύρισκε μπροστά του. Πριν ο δράστης πέσει νεκρός, σκότωσε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα με το μόλις τριών μηνών βρέφος της.
Ο μανιακός δολοφόνος ήταν 35 χρόνων και έσπειρε το θάνατο, καταδιωκόμενος από...
αστυνομικούς, σε δύο κωμοπόλεις, στο νότιο τμήμα της Αλαμπάμα.
Σύμφωνα με τον Γουίντον Μέλτον, δήμαρχο στην κωμόπολη της Γενεύης, ο δράστης σκότωσε πέντε άτομα μέσα σε τροχόσπιτο στη γειτονική κωμόπολη Σάμσον.

Στο τροχόσπιτο βρισκόταν και η άτυχη γυναίκα με το βρέφος της. Ήταν σύζυγος του βοηθού σερίφη της περιοχής.

Δύο ακόμη άτομα δέχθηκαν τα πυρά του 35χρονου. Ο ένας εκτελέστηκε μέσα σε κατάστημα κι ο δεύτερος δέχθηκε, πιθανόν, αδέσποτη σφαίρα ενώ οδηγούσε το φορτηγάκι του.


Βρήκαν το θάνατο στη βεράντα

Το μακελειό ξεκίνησε στην κωμόπολη Σάμσον και, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών (FBI) και την τοπική αστυνομία, ολοκληρώθηκε 20 χλμ. πιο μακριά, στη γειτονική Γενεύη.

Στη διάρκεια της καταδίωξης, ο δολοφόνος πυροβολούσε όποιον εύρισκε στο δρόμο του ενώ γάζωσε με τις σφαίρες του αρκετά αυτοκίνητα και ένα πολυκατάστημα.

Άλλα δύο από τα ανυποψίαστα θύματα δέχθηκαν τα πυρά ενώ βρίσκονταν στη βεράντα του σπιτιού τους.

Οι αρχές της Αλαμπάμα μιλούν για τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά επεισόδια με καταιγισμό πυροβολισμών τα οποία αποδίδονται στον ένοπλο.

Και ο αρχηγός της αστυνομίας

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας πυροβολήθηκε στο στήθος αλλά τραυματίστηκε ελαφρά επειδή φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

«Ο ύποπτος σκότωσε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους πριν πεθάνει από αυτοτραυματισμό», ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτείας.

Οι αρχές πιστεύουν ότι θα υπάρχουν κι άλλα θύματα από τη δολοφονική επιδρομή του 35χρονου, ο οποίος εκτός από την καταστροφή που έσπειρε και τον ανθρώπινο πόνο που προκάλεσε έκαψε κι ένα σπίτι. Τα κίνητρά του δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά.

Η νοτιοανατολική Αλαμπάμα, που συνορεύει με τη Φλόριντα, είναι κυρίως αγροτική περιοχή με πολλές οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.
Από τα ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: