12.3.09

Τρια χρόνια για επίθεση (με παπούτσι) εναντίον ξένου αρχηγού κράτους...


«Δηλώνω αθώος,η αντίδρασή μου ήταν φυσιολογική, όπως (θα ήταν) και οποιουδήποτε Ιρακινού »...
Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε ο Μουντάζερ αλ Ζαΐντι, ο 30χρονος Ιρακινός δημοσιογράφος που πέταξε τα παπούτσια του στον Τζορτζ Μπους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαγδάτη, τον περασμένο Δεκέμβριο .
«Δηλώνω αθώος» είπε ο Μουντάζερ αλ Ζαΐντι ενώπιον του δικαστηρίου στη Βαγδάτη, υποστηρίζοντας πως «η αντίδρασή μου ήταν φυσιολογική, όπως (θα ήταν) και οποιουδήποτε Ιρακινού», που αντιτίθεται στην «κατοχή της χώρας».
Ο Ιρακινός δημοσιογράφος κατηγορείτο για...

«επίθεση εναντίον ξένου αρχηγού κράτους σε επίσημη επίσκεψη στο Ιράκ».

Η υπεράσπισή του προσπαθούσε να αποδείξει ότι η επίσκεψη του Τζορτζ Μπους στο Ιράκ τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν αιφνιδιαστική και, κατά συνέπεια, όχι επίσημη.

Πρόκειται για μία σκληρή απόφαση, που δεν συνάδει με το γράμμα του νόμου. Κατά συνέπεια, η υπερασπιστική ομάδα θα προσπαθήσει να το αποδείξει αυτό, εφεσιβάλλοντας την απόφαση» δήλωσε ένας εκ των συνηγόρων του Αλ Ζαΐντι, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του ιρακινού δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο αδελφός του δημοσιογράφου, από την πλευρά του, διέκρινε «πολιτικά κίνητρα» πίσω από την καταδίκη του αδελφού του...
Πηγή Reuters Νεα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: