21.3.09

Εντολή κατάσχεσης έστειλε στους κληρονόμους θανόντα υπαλλήλου o Δήμος...

Άλλος φταίει άλλος πληρώνει, και ο θάνατος δεν είναι δικαιολογία...
Εντολή κατάσχεσης έστειλε στους κληρονόμους θανόντα υπαλλήλου του ο Δήμος Νέας Αγχιάλου (Μαγνησία). Είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση χρημάτων και συγκεκριμένα για το ποσό των 136.000 ευρώ μετά από έλεγχο του ΣΟΛ στο Δήμο το 2005, ωστόσο ο θανών δεν πρόλαβε να προβεί σε καμιά διαδικασία, καθώς δύο ημέρες μετά το έγγραφο που του στάλθηκε από τον εισαγγελέα έφυγε από τη ζωή. Ο Δήμος τώρα διεκδικεί τα θεωρούμενα ως οφειλόμενα από τους κληρονόμους του υπαλλήλου, ενώ μάλιστα το Σάββατο 21 Μαρτίου κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο του υπαλλήλου.
Ανάστατοι είναι οι συγγενείς αλλά και πολύς κόσμος που...
ενημερώθηκε για το γεγονός πως ο Δήμος Νέας Αγχιάλου έστειλε εντολή κατάσχεσης στους κληρονόμους υπαλλήλου του δήμου, ο οποίος πέθανε μόλις πέρυσι.
Συγκεκριμένα το 2005 έγινε έλεγχος στα οικονομικά του Δήμο από τον ΣΟΛ και διαπιστώθηκε έλλειμμα της τάξης των 136.000 ευρώ περίπου. Μάλιστα στο πόρισμα το Σώμα Ορκωτών Λογιστών εκτός από τα χρήματα ονόμαζε και ως υπεύθυνο το συγκεκριμένο υπάλληλο.
Μετά τις καταγγελίες στο Δ.Σ. η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιο τρόπο έγινε η υπεξαίρεση του ποσού, ποιος ήταν ο υπάλληλος που πραγματοποίησε την υπεξαίρεση, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Πταισματοδίκη Βόλου και ήδη έχουν συμπεριληφθεί στο φάκελο της δικογραφίας οι έλεγχοι από τον ΣΟΛ και από το κλιμάκιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Ενώ η υπόθεση λοιπόν βρισκόταν στον εισαγγελέα το 2007 λίγο πριν τα Χριστούγεννα πραγματοποίησε έλεγχο στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου κλιμάκιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σύμφωνα με το πόρισμα του οποίου ναι μεν υπήρχε έλλειμμα, το οποίο καταγράφηκε 20.000 ευρώ χαμηλότερα από το πόρισμα του ΣΟΛ, ενώ δεν ονομάτιζε και συγκεκριμένο υπάλληλο ως φερόμενο την ευθύνη της υπεξαίρεσης.
Το Μάρτιο του 2008 λοιπόν έφτασε στα χέρια του υπαλλήλου έγγραφο σύμφωνα με το οποίο καλούνταν να πληρώσει το ποσό των 170.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των νόμιμων φόρων, που κατηγορούνταν ότι είχε υπεξαιρέσει από το Δήμο. Ο υπάλληλος δεν μπόρεσε να προβεί σε καμιά ενέργεια, αφού δύο ημέρες αφού έλαβε το έγγραφο έφυγε από τη ζωή, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Ένα χρόνο λοιπόν μετά ο Δήμος διεκδικεί το ποσό και απέστειλε εντολή κατάσχεσης στους κληρονόμους του θανόντα. Μάλιστα σύμφωνα και με το νομικό σύμβουλο του δήμου κ. Παπαγρηγορίου Λευτέρη, «η διαδικασία μπορεί να κινηθεί, καθώς γίνεται μέσω της ΚΕΔΕ. Όταν υπάρχουν οφειλές στο δημόσιο, δεν χρειάζεται να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου κ. Ηλίας Καραπατάκης δεν θέλησε να σχολιάσει το περιστατικό και δήλωσε πως «πράττουμε σύμφωνα με τους νόμους και είναι ένα θέμα που χειρίζεται ο δικηγόρος του δήμου. Να είστε σίγουροι πως γίνονται όλες οι νόμιμες ενέργειες».
Το γεγονός πάντως καταδικάζει η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ευαγγελία Κρίκου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την ενέργεια του δήμου, ενώ υπογράμμισε: «Πώς είναι δυνατόν να διεκδικούν τώρα το σπίτι των κληρονόμων του άτυχου αυτού ανθρώπου; Γιατί, για να αφήσουν στο δρόμο τη μητέρα του, την αδερφή του και την ανιψιά του; Δεν το καταλαβαίνω. Άλλωστε μόνο το ένα πόρισμα ονομάζει με σιγουριά πως ήταν αυτός ο υπάλληλος, το πόρισμα του Υπουργείου δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο πρόσωπο».
Από www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: