12.3.09

Συμμάζεμα Γ. Βλάχου για τα περί απειλής απολύσεων

«Χθες, είπα ότι δεν μπορεί να μας βάλει κανείς σε αυτό το δίλημμα ότι ή ασυλία, ή εμείς κάνουμε τη δική μας πολιτική, είτε με απολύσεις...
Διευκρινίσεις έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Βλάχος, με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε χθες από την αναφορά του περί εκβιασμού και απειλής απολύσεων από εταιρεία μπροστά στους ελέγχους για τις τιμές των προϊόντων.
Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο υφυπουργός σημείωσε πως δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το επιχείρημα των θέσεων εργασίας δεν μπορεί να προσφέρει σε κανέναν ασυλία.

«Χθες, είπα ότι...
δεν μπορεί να μας βάλει κανείς σε αυτό το δίλημμα ότι ή ασυλία, ή εμείς κάνουμε τη δική μας πολιτική, είτε με απολύσεις είτε με μειώσεις. Αυτό, αν θέλετε, πολιτικά να πούμε ότι το στείλαμε σαν μήνυμα, να το πούμε, ναι, αλλά όχι ότι έγινε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό κι εγώ είχα λόγο να αποκρύψω το όνομά του.
«Αγωνιζόμαστε να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας από καμιά επιχείρηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε στρεβλώσεις ή σε μία λαθεμένη ή σε μία εις βάρος των καταναλωτών πολιτική», τόνισε ο κ. Βλάχος και επανέλαβε πως δεν μπορεί η απειλή της μείωσης των θέσεων εργασίας να είναι αντίβαρο για οτιδήποτε.
«Όταν χρειαστεί να "πυροβολήσουμε" κάποιους, το κάνουμε. Αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από τον επιχειρηματικό κόσμο ότι στρεφόμαστε εναντίον των επιχειρήσεων. Δεν μπορούμε να πούμε "όλοι καλοί ή όλοι κακοί"», κατέληξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.
Πηγή Ναυτεμπορική .

Δεν υπάρχουν σχόλια: