15.3.09

Πράσινος ο Κοκκιναράς.Eθελοντές κάθε ηλικίας έδωσαν το "παρών"..

Μια καλή και σημαντική είδηση, που δεν θα δείτε απόψε στα τηλεοπτικά δελτία...
Λέμε μπράβο, και ευχόμαστε να βρεί μιμητές η "πράσινη" εκστρατεία του ΣΚΑΪ που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο με μία σειρά αναδασώσεων σε εκτάσεις της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, συμπληρώθηκε με μία ακόμα δεντροφύτευση: αυτή της 15ης Μαρτίου στον Κοκκιναρά, όπου χιλιάδες εθελοντές κάθε ηλικίας έδωσαν το "παρών".
Στη νέα αυτή προσπάθεια αποκατάστασης των καμένων που διοργάνωσαν ο ΣΚΑΪ και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους (ΣΠΑΠ) φυτεύτηκαν τελικά 40.000 δέντρα σε μία έκταση 2.000 στρεμμάτων, λόγω...
αυξημένης συμμετοχής και μετά τις ενέργειες του Συνδέσμου των Φορέων και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συμμετοχή δήλωσαν συνολικά 102 φορείς [ Αναλυτικά οι φορείς ], μεταξύ αυτών η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το υπουργείο Παιδείας, 22 δήμοι και κοινότητες, καθώς και περισσότεροι από 1.000 μαθητές, οι οποίοι έχουν δώσει δυναμικό παρόν σε όλες τις προηγούμενες δεντροφυτεύσεις.

Συμμετείχαν επίσης η Φυσιολατρική κίνηση Βριλησσίων, ο σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής, η Οικολογική εξόρμηση Αττικής, ο σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Χαλανδρίου, το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς, ο Τομέας Περιβάλλοντος ΠΑΣΟΚ κα.
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Greebelt προσέφερε 5.000 δενδρύλλια, η εταιρία Agripan ανέλαβε το άνοιγμα των λάκκων, ενώ η εταιρία "Όπτιμα" και τα σούπερ μάρκετ "Μετρό", θα αναλάβουν τη συντήρηση των δενδρυλλίων.
Με αυτή τη δενδροφύτευση, την 6η για το ΣΚΑΪ από το Νοέμβριο του 2008, κλείνει ο κύκλος των αναδασώσεων στην Αττική έως τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Ευχόμαστε από καρδιάς, και του χρόνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: