15.3.09

Η ERT κόβει την πολιτική και το ρίχνει στον πολιτισμό και την Παιδεία...

Σχέδιο της τριανδρίας Άρη, Αντώνη, Πάκη...
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ανατροπή σκηνικού αναμένεται στην ΕΡΤ έτσι και υλοποιηθούν αυτά που έχει στο νου του και προτείνει ο Προκόπης Παυλόπουλος. Οπως λένε όσοι γνωρίζουν τις προθέσεις του, δεν είναι τυχαία η εκ μέρους του προσέγγιση των υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού. Σκοπός του, η συμπαραγωγή (αλλά και αξιοποίηση υφιστάμενου) οπτικού υλικού για τις τέχνες, την κουλτούρα, τη μόρφωση, τη γνώση, τη γραμματεία, την ιστορία, όλα τα πράγματα τέλος πάντων που δεν βλέπουμε και τόσο πολύ συχνά στην ελληνική TV. Και θα...

τα δούμε στην ΕΡΤ!

ΜΑΛΙΣΤΑ, θα τα δούμε στην ΕΡΤ. Ο στόχος για τη νέα σεζόν είναι να αποκαθαρθεί όσο το δυνατόν το πρόγραμμα από πολιτικό περιεχόμενο και να στραφεί προς πολιτισμό, παιδεία κ.λπ. κ.λπ. Αυτό σημαίνει περιορισμό των ενημερωτικών εκπομπών και των τοκ σόου, που μπορεί να ξεκινήσει από τα κλασικά στρογγυλά τραπέζια και να φθάσει ως την Πόπη Τσαπανίδου και τους Λυριτζή-Οικονόμου. Χώρια τα δελτία ειδήσεων, που θα πάρουν κι αυτά έναν χαρακτήρα λιγότερο «πολεμικό» και «επιθετικό». Και δεν αποκλείεται να μειωθεί και η διάρκειά τους. Το «διά ταύτα»; Ο υπουργός δεν θέλει μπελάδες στο κεφάλι του σε μια προεκλογική χρονιά και δεν θα διστάσει καθόλου, ως άλλος οδοντίατρος, να προχωρήσει σε «απονεύρωση» της ΕΡΤ.

«Η πολιτική επικοινωνία στην πράξη»: Οι εργασίες από τα 4 σεμινάρια της εταιρείας «Λέγειν & Πράττειν» πάνω στη στρατηγική, στην πολιτική και στην επικοινωνία.
ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, μια και μιλάμε για τα της Αγίας Παρασκευής, στο Ραδιομέγαρο βλέπουν πλέον με πολύ καλό μάτι την εμπορική εκμετάλλευση του (απέραντου και ατελείωτου) υλικού της ΕΡΤ με πρότυπο το προηγούμενο του BBC. Το πρόβλημα δεν λύνεται και τόσο εύκολα, αλλά με τους κατάλληλους νομικούς χειρισμούς θα πάρει τον δρόμο του.
Από τη στήλη ΜΕΣΑ & MEDIA του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: