25.3.09

H οικονομική κρίση στο επίκεντρο των δηλώσεων μετά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση...

Στην οικονομική κρίση και στην ανάγκη εθνικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπισή της αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους μετά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Οι γυμνοί και ξυπόλυτοι Έλληνες που τα έβαλαν με μια αυτοκρατορία μας στέλνουν το μήνυμα ότι όταν θέλουμε και έχουμε μια ιδέα και έναν σκοπό μπορούμε να τα καταφέρουμε, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η διεθνής οικονομική κρίση «δεν θα μας γονατίσει».

Ταυτόχρονα αναγνώρισε ότι...

πολλά στρώματα περνούν δύσκολα και εξέφρασε την ελπίδα ότι «το αύριο θα είναι καλύτερο».

«Η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρης έκτασης οικονομική κρίση», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «έχουμε χρέος να παραδώσουμε στη νέα γενιά «μια Ελλάδα πιο ισχυρή και πιο ανθρώπινη».

«Με αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Η σημερινή ημέρα είναι σύμβολο πίστης και «σύμβουλος για εθνική συνεννόηση και ομοψυχία», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ.Παπανδρέου, αφού τόνισε ότι δεν θα εκφέρει σήμερα αντιπολιτευτικό λόγο, διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι «μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα», υπηρετώντας τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισονομίας, της ισχύος του δικαίου και της αλληλεγγύης.

Μπορούμε με τις αρχές αυτές να δημιουργήσουμε ένα ευνομούμενο κράτος, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, που θα προστατεύει τα δικαιώματα του λαού για ποιότητα ζωής, παιδεία, υγεία, πρόνοια και ανθρώπινη κοινωνία.

Προηγήθηκε η δοξολογία στον Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Από ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: