19.3.09

Πράσινο φως από Διυπουργική σε MIG για επίγεια εξυπηρέτηση Ο.Α.

H MIG απέκτησε όλο τον όμιλο της ΟΑ...
Στη MIG πέρασε και επισήμως η επίγεια εξυπηρέτηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, έπειτα από τη σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής.
Έπειτα από την αποχώρηση της Swissport, η MIG εξαγόρασε και τα στοιχεία της επίγειας εξυπηρέτησης στην τιμή που έχει προσδιοριστεί από τους ανεξάρτητους εκτιμητές, δηλαδή 44,8 εκατ. ευρώ, δίδοντας ακόμα και 5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο ...

μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης, δηλαδή συνολικά 49,8 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι, για τον κλάδο της επίγειας εξυπηρέτησης, τα στοιχεία που τέθηκαν προς πώληση είναι:

-Τα δικαιώματα χρήσης του εμπορευματικού σταθμού της Ο.Α., και της εγκατάστασης για τη συντήρηση στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" έως τη λήξη της σύμβασης του αεροδρομίου που είναι το 2026.

-Τα δικαιώματα της Ο.Α. για την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης προς τρίτους (πίστα, φορτίο, ταχυδρομείο) στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Ρόδου.

Πλέον, η MIG απέκτησε όλο τον όμιλο της ΟΑ (πτητικό έργο, επίγεια εξυπηρέτηση και τεχνική βάση), δαπανώντας συνολικά 177,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει η υπογραφή των συμβάσεων ανάμεσα στο Δημόσιο και την MIG, ενώ η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί, με την κύρωσή τους, από τη Βουλή.

Η "νέα Ο.Α." θα περάσει στον απόλυτο έλεγχο της MIG ως την 1η Οκτωβρίου.

Δήλωση υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη

Μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: "Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε σήμερα να δεχτεί την εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων της Κυβέρνησης για την πώληση των στοιχείων ενεργητικού της επίγειας εξυπηρέτησης της Ολυμπιακής στη MIG. Με αυτή την πράξη κλείνει σήμερα το θέμα της αποκρατικοποίησης και των τριών πυλώνων της Ολυμπιακής. Ουσιαστικά, δηλαδή η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής ολοκληρώνεται σήμερα. Και με αυτό τον τρόπο το κράτος έχει σε πρώτη φάση ένα ταμειακό όφελος 177,2 εκατ. Ευρώ . Αργότερα αναμένεται να έχει και άλλο ταμειακό όφελος από τα πρόσθετα στοιχεία του ενεργητικού. Το κυριότερο όμως είναι ότι με αυτή την πολιτική σταματάμε οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώνουμε 350 περίπου εκατ. Ευρώ το χρόνο για την Ολυμπιακή και θα εισπράττει πλέον το δημόσιο 150 εκατ. σε εισφορές στο ΙΚΑ, σπατόσημο και φόρους μισθωτών υπηρεσιών. Είναι μία μεγάλη διαρθρωτική παρέμβαση της Κυβέρνησης, που ολοκληρώθηκε χάρη στην επιμονή μας, στην αγνόηση των πρόσκαιρων αντιδράσεων και του πολιτικού κόστους. Θεωρούμε ότι είναι μία επιτυχία όχι μόνο για την Κυβέρνηση , είναι επιτυχία για την Ολυμπιακή και κυρίως για τον τόπο μας, για την Ελλάδα"...
Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: