27.4.09

Επιστρατεύει την πόλωση...

Απειλές και κατά ΠΑΣΟΚ με όχημα τη Siemens, για να κρύψει τα σκάνδαλα...
Με μια διπλή πολιτική απειλή προς το εσωτερικό του κόμματός του, αλλά και προς το ΠΑΣΟΚ ο κ. Καραμανλής επιχειρεί να περιορίσει -όσο αυτό είναι δυνατόν- το κόστος από τα σκάνδαλα, που «πνίγουν» την κυβέρνησή του και να «φύγει» γρήγορα από τη δίνη, στην οποία βρίσκεται τους τελευταίος μήνες.
Η απειλή αυτή αφορά τόσο τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, στην περίπτωση που παραπεμφθεί ο κ. Α. Παυλίδης και δεν παραιτηθεί αμέσως μετά και την επαναφορά της υπόθεσης της Siemens, στην οποία ο κ. Καραμανλής ποντάρει πολιτικά και επικοινωνιακά.
Με τη δημόσια παρέμβαση που έκανε χθες στην...
Καστοριά, ο πρωθυπουργός πιστοποίησε ότι:

1. Η τακτική της πόλωσης αποτελεί συνειδητή πολιτική του επιλογή, η οποία έχει ως στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ εν όψει κατ αρχάς των ευρωεκλογών.

2. Τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση θα κατατείνουν στο ότι «όλοι το ίδιο είναι» σε ό,τι αφορά τα σκάνδαλα.

3. Η υπόθεση της Siemens θα προβληθεί από την πλευρά της κυβέρνησης το αμέσως προσεχές διάστημα.

4. Η κυβέρνηση θα στηρίξει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γ. Σανιδά, στην αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ.

5. Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο εξαρτάται από τους βουλευτές του κόμματός του και τη στάση που θα τηρήσουν στην επικείμενη ψηφοφορία για τον κ. Παυλίδη.

Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε τη νέα αυτή τακτική που οδηγεί στην πόλωση, με την ομιλία που έκανε χθες στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καστοριά. Ο κ. Καραμανλής εξαπέλυσε ευθείες βολές προσωπικά κατά του κ. Γ. Παπανδρέου, έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε για πρώτη φορά -έστω και εμμέσως- στην υπόθεση της Siemens και κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην υπόθεση του Βατοπεδίου και στην παρέμβαση Σανιδά, «κατρακυλά σε πρακτικές που συνιστούν θεσμική εκτροπή. Κάνει περίεργες και ανεύθυνες προαναγγελίες για υποτιθέμενες προθέσεις δικαστικών. Επιδίδεται σε παρεμβάσεις με αντισυνταγματικά αιτήματα. Επιδίδεται σε διαστρέβλωση του περιεχομένου δικαστικών εγγράφων. Επιδίδεται σε μια απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υπευθυνότητα που απαιτούν τα μεγάλα οικονομικά και εθνικά μας ζητήματα», και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ τη χώρα σε Κολοσσαίο. Ας ψάξει λοιπόν στο παρελθόν του. Ας ψάξει το σύστημα που εκείνο ανέθρεψε και εκείνο συντήρησε.

Την αλήθεια την ξέρουν πολύ καλά οι πολίτες. Ας μην προσποιείται το ΠΑΣΟΚ τον κήρυκα της διαφάνειας». «Δεν είναι αμέτοχο ευθυνών, ούτε για τις υποθέσεις που έρχονται από το χθες, ούτε για τη συγκάλυψή τους στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε αναφερόμενος προφανώς στην υπόθεση της Siemens.

Τέλος, επανέφερε το προεκλογικό δίλημμα περί «ανευθυνότητας και υπευθυνότητας» και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η ατζέντα της κυβέρνησης κατά την προεκλογική περίοδο δεν θα είναι τα σκάνδαλα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: