26.5.09

Στοιχεία - σοκ για τις ΜμΕ από την ΓΣΕΒΕΕ...

Πάνω από 160.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, όπως έδειξαν τα ευρήματα της εταιρείας MARC για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ, την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος. Δημήτρης Ασημακόπουλος την Τρίτη (26/5) σε συνέντευξη Τύπου.
Μάλιστα, η έρευνα εκφράζει φόβους πως άλλες 120.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Παράλληλα, πάνω από το 90% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί από την διεθνή οικονομική κρίση, αν και η αρνητική τροχιά στην οποία έχουν υποπέσει, είχε αρχίσει από το 2006.
Πιο συγκεκριμένα, τα...
σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι η πτώση του τζίρου που ανέρχεται σε ένα «ιλιγγιώδες» 78,9, η έλλειψη ρευστότητας που αγγίζει το 73,5% και η αύξηση του χρόνου είσπραξης οφειλών που βρίσκεται στο 67,6%.

Την ίδια στιγμή, οι επιχειρηματίες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον, καθώς το 73% των ερωτηθέντων προβλέπουν διατήρηση ίσως και επιδείνωση της αγοράς. Είναι ενδεικτικό ότι 3 στις 4 επιχειρήσεις αναφέρουν πως τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή, και πως θα βοηθήσουν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Τέλος, δυσοίωνα, για τους επιχειρηματίες, εμφανίζονται τα πράγματα όσον αφορά τον τομέα της ασφάλειας, της σύνταξης και της υγειονομικής περίθαλψης. Μάλιστα το 75,7% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα κινδυνεύουν, ενώ το 89,3% πιστεύει, ότι πρέπει να φροντίσει για την ύπαρξη συμπληρωματικού εισοδήματος μετά τη συνταξιοδότησή του, επενδύοντας σε αυτό εκτός της επιχείρησης.
Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: