17.5.09

Ούτε ο χουντικός Γεωργαλάς δεν είχε τέτοιες εμπνεύσεις...

Όσο προχωράμε προς την κάλπη, τόσο η ΝΕΤ πετάει από πάνω της το φερετζέ της δήθεν αντικειμενικότητας. Το σύστημα της υποκρισίας παραπέμπει σε άλλες εποχές, άλλων καθεστώτων. Οι δημοσιογράφοι, για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να είναι ένας προς έναν. Όπως:
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΡΑΗ. Έμμισθος υπάλληλος της ERT. Πουθενά δε δηλώνει την ιδιότητα αυτή. Γιατί άλλωστε, αφού έχει το ισχυρό άλλοθι της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (όπου και εκεί εργάζεται) . Είναι η δημοσιογράφος που της χάιδευε το μαλλί της κεφαλής της ο Καραμανλής και η πρώτη από την παρέα Ρουσόπουλου, που βγήκε ανοιχτά και τον υποστήριξε, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εργασίες της Εξεταστικής, προδικάζοντας το αποτέλεσμα και υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του. Στηρίζει την κυβέρνηση σα σχολιάστρια, τόσο στη ΝΕΤ, όσο και στα παράθυρα των ιδιωτικών καναλιών, κάτω από ένα θολό πλέγμα "αριστερής" τοποθέτησης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ. Κυβερνητικός δημοσιογράφος πέραν κάθε αμφισβήτησης, δε χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο, εκτός του ότι και αυτός είναι υπάλληλος της ERT (και του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ) .
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Πρώην ΠΑΣΟΚ. Αρθρογράφος σήμερα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ. Έχει γράψει άρθρα υπέρ του Ριρή και άλλων σημαντικών στελεχών της Ν.Δ. με...

τρόπο που έχει προκαλέσει ανατριχίλα στους πρώην συντρόφους του.
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΣ. Καλύπτει το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Είναι το αγαπημένο παιδί της Κρατικής Τηλεόρασης, γιατί είναι διαλλακτικός και καπελώνεται εύκολα από το υπόλοιπο σύστημα.
Μ' αυτούς, λοιπόν, τους τέσσερις δημοσιογράφους, η ΝΕΤ επεχείρησε το μεσημέρι να προσεγγίσει "νηφάλια" και "αντικειμενικά" το κλίμα των ημερών, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές.
Είμαστε άδικοι ή μήπως υπερβολικοί που θυμηθήκαμε το Γεωργαλά; ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: