4.6.09

Νίκη του ΠΑΣΟΚ με διαφορά 5 - 7 %...

Σηκώνουν τα χέρια ψηλά οι δημοσκόποι αφού οι φετινές εκλογές είναι πραγματική κινούμενη άμμος και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την δυνατότητα που τους δίνεται από φέτος - να κάνουν δημοσκοπήσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή - δεν τους επιτρέπει τρεις μόλις μέρες πριν τις εκλογές να έχουν καθαρή άποψη για το αποτέλεσμα.

Μέχρι πριν λίγα 24ωρα η τάση έδειχνε ότι...

...η ΝΔ είχε κάπως μαζέψει την ψαλίδα και θα έριχνε την διαφορά λίγο κάτω από το ψυχολογικό όριο του 3% που στο Μαξίμου το θεωρούν διαχειρίσιμη ήττα. Τα τελευταία γεγονότα όμως με την δεύτερη απόδραση του κατηγορουμένου για την υπόθεση της Siemens, αλλά και η ιστορία με τα τηλεγραφήματα, φαίνεται ότι επηρέασαν το εκλογικό σώμα.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων 24ωρων δείχνουν εκ νέου άνοιγμα της ψαλίδας και μάλιστα ορισμένες από αυτές δείχνουν εντυπωσιακή διαφορά. Το ρεπορτάζ μας αναφέρει ότι υπάρχει δημοσκόπηση που με την αναγωγή δείχνει διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ που αγγίζει τις επτά μονάδες! Ταυτόχρονα η άνοδος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι συμπαρασύρει τα μικρότερα κόμματα και ειδικά τους Οικολόγους και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι Οικολόγοι φαίνεται να χάνουν 40% περίπου της δημοσκοπικής τους δύναμης και να προσγειώνονται λίγο πάνω από το 4%, ενώ εκεί γύρω τσαλαβουτάει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά συμβαίνουν τώρα (απόγευμα Πέμπτης). Αν προκύψει κάτι το βράδυ ή αύριο πολύ πιθανό να υπάρχουν νέες αλλαγές.
(Από το www.enimerosi24.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: