9.6.09

Βρέθηκε το φτερό σταθεροποίησης από την ουρά του μοιραίου Airbus


Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί 24 πτώματα των θυμάτων της μοιραίας πτήσης της Air France.
Ομάδα Βραζιλιανών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και εντοπισμού συντριμμιών, του αεροσκάφους Α330 που εκτελούσε τη πτήση AF 447 Ρίο-Παρίσι και κατέπεσε με 228 επιβάτες στην μέση του Ατλαντικού τη νύχτα της 31ης Μαΐου προς 1η Ιουνίου, εντόπισε και ανέσυρε από τα νερά του Ατλαντικού ωκεανού μεγάλο μέρος της ουράς του αεροσκάφους της Airfrance.
Τα περισσότερα...

πτώματα, αλλά και συντρίμμια εντοπίστηκαν σε περιοχή που βρίσκεται 1.150 χιλιόμετρα από την πόλη Ρεσίφε, στις βορειοανατολικές ακτές της Βραζιλίας.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ στέλνουν στην περιοχή δύο υπερσύγχρονες ηχητικές συσκευές για να συνδράμουν στον εντοπισμό των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους. Οι συσκευές θα σταλούν αεροπορικώς στη Βραζιλία και θα τοποθετηθούν στα γαλλικά σκάφη. Τα συγκεκριμένα συστήματα μπορούν να καταγράψουν σήματα προερχόμενα από τα μαύρα κουτιά ακόμη και αν αυτά βρίσκονται σε βάθος 6,100 μέτρων.

Σημειώνεται ότι τα μαύρα κουτιά είναι προγραμματισμένα για να εκπέμπουν σήμα επί 30 ημέρες.

Εντός της εβδομάδες αναμένεται να φτάσει στην περιοχή και το γαλλικό πυρηνικό υποβρύχιο προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες.

Παράλληλα ομάδες Βραζιλιάνων και Γάλλων συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή, ενώ ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάθιο Λούλα ντα Σίλβα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να περισυλλέξει ότι είναι δυνατόν από το Airbus της Air France, ιδιαίτερα τα πτώματα των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: