18.6.09

Θεατής και στην τρομοκρατία...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Κράτησαν εκτός κάδρου τον Καραμανλή, που ενημερώθηκε τηλεφωνικά...
Επιτείνει την εικόνα διάλυσης της ΕΛ.ΑΣ. η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση με τη δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Σάββα Νεκταρίου. Σοβαρότατες ευθύνες στην κυβέρνηση για «το άνοιγμα ενός νέου κύκλου αίματος και την ένταση της ανασφάλειας των πολιτών» επέρριψε στην κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή. Μάλιστα, κατήγγελε την προώθηση της αναξιοκρατίας που δεσπόζει στα Σώματα Ασφαλείας.
Κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, επέμεναν και χθες ότι...
ο Κώστας Καραμανλής «δεν πρόκειται να αναθεωρήσει τον σχεδιασμό του ή να λειτουργήσει υπό πίεση». Προσέθεταν, ότι ακόμη και αν υπάρξουν στο προσεχές διάστημα αλλαγές που σχετίζονται με τη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. σε υπηρεσιακό ή σε επίπεδο πολιτική ηγεσίας, δεν θα συνδέονται με το δολοφονικό χτύπημα της Σέχτας Επαναστατών, αλλά θα εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο λειτουργίας της κυβέρνησης.

Συνάντηση με Χατζηδάκη
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το Μαξίμου κινήθηκε χθες με στόχο να προστατευθεί επικοινωνιακά η πρωθυπουργική εικόνα και να παραμείνει ο κ. Καραμανλής έξω από κάδρο της τρομοκρατικής επίθεσης. Για τις αιματηρές εξελίξεις (που δυσφημούν εκ νέου τη χώρα, τρεις μόλις ημέρες πριν από τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης) δεν πραγματοποιήθηκε χθες καμία σύσκεψη στο Μαξίμου, ούτε άλλαξε η πρωθυπουργική ατζέντα. Για την επίθεση ο κ. Καραμανλής περιορίστηκε σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους κ.κ. Πρ. Παυλόπουλο και Χρ. Μαρκογιαννάκη και ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμά του που προέβλεπε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κων. Χατζηδάκη, με αντικείμενο την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και την προσπάθεια αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Κατήγγειλε στη Βουλή την «προώθηση της αναξιοκρατίας στην ΕΛ.ΑΣ» και «την ένταση της ανασφάλειας των πολιτών»


Στο στόχαστρο και των γαλάζιων

Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ Παυλόπουλος και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, όπως είναι φυσικό, βρίσκονται εκ νέου στο στόχαστρο. Κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες κάνουν λόγο για «υπερσυγκεντρωτισμό» του υπουργού Εσωτερικών που «αποδεικνύεται αναποτελεσματικός», ενώ ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τη Δημόσια Τάξη, επικρίνεται για «προβληματική διαχείριση των κρίσεων», η οποία, έλεγαν, καταγράφεται τόσο στα θέματα της ασφάλειας όσο και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: