7.6.09

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΟΥΖΑΝ...

Του Κοσμά Βίδου
... ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΦΗ...

«Η συζήτηση που θα κάνω με την Εφη είναι κάτι που ελπίζω ότι θα λυτρώσει πολύ κόσμο»δήλωσε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και έβγαλε την Εφη Θώδη στον αέρα. Στην πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή της μετά το περιστατικό με τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρείο. Εσπευσε ο δημοσιογράφος να εξασφαλίσει την τηλεπρωτιά, τη στιγμή που lifestyle και κουτσομπολίστικα έντυπα ρίχνονταν στη μάχη για το ποιο θα δημοσιεύει την πρώτη συνέντευξή της. Ποιοι, αλήθεια, περίμεναν την επάνοδό της στα ΜΜΕ για να... λυτρωθούν, όπως είπε ο...

Τριανταφυλλόπουλος, σε μια αδέξια προσπάθεια να μας πείσει ότι η απόφασή του να συνομιλήσει με την τραγουδίστρια αφορούσε κάτι περισσότερο από τις θεαματικότητες της εκπομπής του; Κάνοντας, ατυχώς, λόγο για την ανάγκη να βάλει σε τάξη αυτά που έγιναν στο παρελθόν, προς παραδειγματισμό κάθε επίδοξης Θώδη; Αυτά που έγιναν στο παρελθόν τα γνωρίζουμε: η τραγουδίστρια βρήκε στην τηλεόραση ένα μέσο για να γίνει γνωστή και το εκμεταλλεύθηκε, ακόμη και αν αυτό συνεπαγόταν τον εξευτελισμό της. Και η τηλεόραση βρήκε στη Θώδη το τέλειο θύμα, την ιδανική διασκεδάστρια των πληθών. Το τέλειο θύμα είχε πάλι μπροστά του ο δημοσιογράφος, θεωρώντας ότι με το μελιστάλαχτο ύφος που είχε φορέσει (το οποίο καθόλου δεν του ταιριάζει) θα έπειθε για την έγνοια του προς την υπό ανάρρωση γυναίκα. Που δεν έπεισε. Από την αρχή ως το τέλος της συνέντευξης αυτό που διακρίναμε κάτω από την προβιά του αμνού που (για άλλη μια φορά) είχε φορέσει, ήταν ο λύκος. Ο γνωστός Μάκης. Οπως και η «καινούργια» Θώδη, ήταν η γνωστή, παλιά Θώδη. Ετοιμη να παίξει ξανά το παιχνίδι της εύκολης τηλεοπτικής δημοσιότητας. Στην περίπτωσή της τον λόγο έχουν οι γιατροί. Με περιπτώσεις σαν αυτή του Μάκη - εδώ και χρόνια εκθέτουν και λοιδορούν ανθρώπους στο όνομα μιας ύποπτης δημοσιογραφίας (για να μην πω τρομοκρατίας)- θα ασχοληθεί επιτέλους κανένας; Γιατί όχι, δεν ήταν «Η στιγμή της αλήθειας» ό,τι πιο βάρβαρο έχουμε δει στην τηλεόραση... (Και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ασχολήθηκε με τη Θώδη, με τη γνωστή- τόσο ψεύτικη- διακριτικότητά του. Ποιος θα πάρει σειρά; Ποιος θα καταφέρει να την ξαναστείλει στο Σισμανόγλειο;)

▅... ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΦΗ
Αν η Θώδη είναι μια περίπτωση γραφική που σηκώνει καζούρα, στην Αγγλία η περίπτωση της Σούζαν Μπόιλ (μιας γυναίκας με αξιόλογη φωνή) επιβεβαιώνει ότι η τηλεόραση δεν κάνει διακρίσεις: μπροστά στην αγωνία της για νούμερα, όλους τους ρίχνει στην αρένα. Οπως τα ελληνικά κανάλια χρησιμοποίησαν τη σταρ των πανηγυριών, έτσι τα βρετανικά πήραν μια γυναίκα στερημένη, η οποία είδε τον χρόνο να περνά και τα όνειρά της για καριέρα τραγουδίστριας να σβήνουν, και αφού της έταξαν τον ουρανό με τα άστρα, δηλαδή την πρωτιά σε ένα ριάλιτι, την ανέδειξαν δεύτερη. Αμέσως μετά τον τελικό η Μπόιλ εισήχθη σε νοσοκομείο με υπερκόπωση. Ετσι είπαν... Οπως είπαν ότι δεν πειράζει που δεν κέρδισε, γιατί ούτως ή άλλως θα ηχογραφήσει δίσκο. Μπορεί και να τα καταφέρει. Αν αντέξει αυτό που γίνεται εδώ και έναν μήνα: να ακούει από τα κανάλια και να διαβάζει στον Τύπο σχόλια (πολλά εκ των οποίων εξαιρετικά χοντροκομμένα) για την ασχήμια της, τη μοναξιά της, τη φτώχεια της, την αγαμία της. Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνει για να υπάρχει ως... celebrity. Ως τη στιγμή που μια πιο καλλίφωνος (ή πιο άσχημη, γιατί και αυτό πουλάει) Σούζαν θα τραβήξει την προσοχή των αρπακτικών της τηλεθέασης.
Από τη στήλη on air ( στο ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: