11.6.09

Πείτε στον Κύρκο να μη μιλάει! ...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά
ΣΥΝ: πιέσεις στον ιστορικό ηγέτη της Αριστεράς να μην ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ...
Μήνυμα προς τον Λεωνίδα Κύρκο να... επιστρέψει στην περίοδο της σιωπής έστειλε χθες η πλειοψηφία της Κουμουνδούρου, ενοχλημένη από τη δήλωση του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς προς «ΤΑ ΝΕΑ» πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι ταπεινωτικό.
Το θέμα Κύρκου τέθηκε εμμέσως και στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος μίλησε για στελέχη με ιστορία που δεν πρέπει να καπηλεύονται τον Συνασπισμό για να αναφέρονται με...

προσβλητικό τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον κ. Δραγασάκη συμφώνησε και ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο οποίος έδειξε ενοχλημένος από την αναφορά του Λ. Κύρκου σε κάποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ που «αυθαδιάζουν» (Μega). Μάλιστα διατυπώθηκε και η πρόταση να εκδοθεί ανακοίνωση στην οποία ο ΣΥΝ να επισημαίνει την αμέριστη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ και να διευκρινίζει με εύσχημο τρόπο ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις κάποιων στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του Αριστερού Ρεύματος συνέστησαν σε συντρόφους τους της Ανανεωτικής Πτέρυγας να μεταφέρουν στον κ. Κύρκο πως στην παρούσα φάση δεν είναι σκόπιμο να γίνονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις αλλά και κριτική προς τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους συμμάχους μετά τους υπαινιγμούς του πως «λεηλάτησαν τον ΣΥΝ».

Κατά τ΄ άλλα, στη μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση για τα αίτια της εκλογικής αποτυχίας με το αιτιολογικό πως όλα τα θέματα θα τεθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο. Σε κλίμα αμηχανίας, ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του είπε ότι δεν τον προβληματίζει μόνο το ποσοστό (4,7%) αλλά και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 120.000

ψηφοφόρους του σε σχέση με το 2007. Απέδωσε μεγάλο μέρος των απωλειών στο γεγονός ότι ο ΣΥΝ δεν αντιμετώπισε επαρκώς την επίθεση που δέχτηκε τον χειμώνα για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου και τη σχέση του με τους κουκουλοφόρους, τόνισε ότι δεν αναδείχθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΝ και πως το πλεονέκτημα του κόμματος με το δημοψήφισμα για τις ευρωεκλογές μετατράπηκε σε μειονέκτημα γιατί κυριάρχησαν οι εσωτερικές κόντρες. «Δείχναμε ότι τσακωνόμασταν για τις καρέκλες» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ όταν ο Βαγγέλης Αποστόλου ζήτησε διευκρινίσεις για το ποιος ακριβώς είναι ο πολιτικός ρόλος του κ. Αλαβάνου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τον παρέπεμψε στον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο πρώην ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος προτίμησε να σιωπήσει.

Τα μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του οργάνου επαναδιατύπωσαν τις απόψεις τους για τα αίτια της ήττας και ζήτησαν (Θ. Μαργαρίτης) συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους, κάτι που ο κ. Τσίπρας δεν απέκλεισε. Νωρίτερα με γραπτή τους δήλωση οι Ανανεωτές τόνιζαν: «Μετά το τακτικό μας συνέδριο, σημαντικές πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική αλαζονεία που επιδείξαμε την περίοδο της δημοσκοπικής έκρηξης, τα λάθη και οι παραλείψεις την περίοδο του Δεκεμβρίου και τα προβλήματα που προέκυψαν από τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου προκάλεσαν σοβαρά ρήγματα στη σχέση του κόμματος με πάρα πολλούς αριστερούς».

Αλαβάνος- Τσίπρας
Την πρώτη τους συνάντηση μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών είχαν χθες το απόγευμα Αλέκος Αλαβάνος και Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνήλθε για να αποτιμήσει με τη σειρά της το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο κ. Αλαβάνος δεν πήρε τον λόγο και αποχώρησε πριν από τη λήξη της συνεδρίασης διότι- όπως ανέφερε- σήμερα αρχίζει διήμερη περιοδεία στην Κρήτη.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: