17.6.09

Βλέπει νέα ήττα και... μετακομίζει ...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Ο Γ. Μανώλης προεξοφλεί την ήττα γνωστοποιώντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος και πως τον Σεπτέμβριο θα παραιτηθεί από βουλευτής
Καυτό Σεπτέμβριο για την κυβέρνηση και τον Κων. Καραμανλή προαναγγέλλει ο Ι. Μανώλης με την επιστολή- φωτιά που έστειλε στο Μαξίμου.
O βουλευτής Αργολίδας, προεξοφλώντας ουσιαστικά την ήττα της Ν.Δ., γνωστοποιεί στον Πρωθυπουργό ότι δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος και δηλώνει ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου- με την έναρξη των εργασιών του Γ΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής, στο οποίο έχει...
οριστεί να συμμετάσχειθα υποβάλει την παραίτησή του και από τη βουλευτική έδρα.

Η εσωκομματική αναταραχή που προκαλεί η κίνηση Μανώλη και πολύ περισσότερο οι εξελίξεις που προαναγγέλλονται με την επιστολή του έχουν βραχυκυκλώσει το Μαξίμου. Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού επιχειρούσαν χθες να απαξιώσουν τον βουλευτή. Διαβεβαίωναν ωστόσο ότι ο κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία για να ξεφύγει η κυβέρνηση από την ιδιότυπη «ομηρεία» στην οποία έχει περιέλθει από την προαναγγελθείσα παραίτηση ενός βουλευτή που, αυτή την ώρα, διασφαλίζει την οριακή κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν πρόκειται, εν ολίγοις, ούτε να προσπαθήσει να μεταπείσει τον κ. Μανώλη ούτε να ζητήσει άμεσα τη- μεταχρονολογημένη - παραίτησή του.

Με βάση το περιεχόμενο της επιστολής, υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες αναγνώριζαν χθες ότι στην περίπτωση που ο κ. Μανώλης αναθεωρήσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί τον Σεπτέμβριο, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και θα πάρει μεγάλο ρίσκο, συγκαλώντας εκ νέου την Ολομέλεια της Βουλής. Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι ο βουλευτής Αργολίδας προεξοφλεί ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές στις αρχές του φθινοπώρου, με τον ίδιο να αποκλείεται από τα γαλάζια ψηφοδέλτια- και «στρώνει χαλί» για μια μετακόμιση στον ΛΑΟΣ, πολύ πιθανόν στη Β΄ Αθήνας. Σε κάθε περίπτωση, τα ίδια στελέχη παραδέχονταν ότι η συμμετοχή του κ. Μανώλη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. εξελίσσεται πλέον σε «βραδυφλεγή βόμβα» για την κυβέρνηση, ενώ η σκληρή επιστολή που απέστειλε στο Μαξίμου, όπως έλεγαν, αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη κίνηση αμφισβήτησης του κ. Καραμανλή. Η κυβέρνηση αρνήθηκε και χθες να δώσει την επιστολή στη δημοσιότητα, επικαλούμενη τον «προσωπικό και εμπιστευτικό» χαρακτήρα της, ενώ ο βουλευτής παρέπεμπε στο Μαξίμου, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι θα τη δημοσιοποιήσει στην περίπτωση που συνεχισθούν οι «κινήσεις υπονόμευσης» που γίνονται εις βάρος του.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: