10.6.09

Tρέμουν το... άλμπουμ της Μάρθας...

Το φωτογραφικό άλμπουμ της κ. Μάρθας Καραβέλα τρομάζει την κυβέρνηση, καθώς ο εφιάλτης των «κουμπάρων» σκιάζει και την υπόθεση της Siemens. Τρανταχτά γαλάζια ονόματα συνδαιτυμόνες του κατηγορουμένου από την περίοδο 1990-'93.

Ο εφιάλτης των... «κουμπάρων» φαίνεται να επιστρέφει για την κυβέρνηση! Αυτή τη φορά για την υπόθεση της Siemens και τις σχέσεις του καταζητούμενου και βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων», Χρήστου Καραβέλα, με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Πόσοι άραγε πρωτοκλασάτοι υπουργοί χωράνε στο...

...κάδρο της οικογενειακής φωτογραφίας της οικογένειας Καραβέλα;

Είναι το ερώτημα που βασανίζει τις τελευταίες μέρες κυβερνητικά στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου, που τρέμουν τις αποκαλύψεις για τις στενές φιλικές σχέσεις του καταζητούμενου και βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της Siemens Χρήστου Καραβέλα με κορυφαίους υπουργούς.

Εκτός από την επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, που είναι κουμπάρα του ζεύγους Καραβέλα, καθώς η σύζυγος του πρώην στελέχους της Siemens, Μάρθα, αποδεικνύεται (στον... απόηχο των ευρωεκλογών) ότι έχει παντρέψει την πρώην υπουργό το 1983, δύο ακόμη πρωτοκλασάτοι υπουργοί, ένας νυν και ένας πρώην, συγκαταλέγονται -σύμφωνα με πληροφορίες- στον στενό κύκλο του ζεύγους Καραβέλα.

Η κουμπαριά της κ. Γιαννάκου με τον διαφυγόντα στο εξωτερικό στο παρά πέντε της απολογίας του Χρήστο Καραβέλα δεν αποκαλύφτηκε (για λόγους ευνόητου πολιτικού τακτ), πριν από τις ευρωεκλογές, παρά το γεγονός ότι ήταν σε γνώση κομματικών και δημοσιογραφικών γραφείων.

Αλλωστε μια κοινωνική σχέση -όσο στενή και αν είναι- δεν στοιχειοθετεί αδίκημα, ωστόσο αυτό που προκαλεί πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου είναι οι στενές σχέσεις φιλίας του ζεύγους Καραβέλα με δύο ακόμη κυβερνητικά στελέχη.

Σχέσεις με δύο
Πληροφορίες λένε ότι ο Χρήστος Καραβέλας είχε στενές φιλικές σχέσεις με έναν από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, με τον οποίον είχε κοινωνικά πάρε- δώσε, καθώς και με έναν πρώην υπουργό, από το περιβάλλον της οικογένειας Καραμανλή.

Και με τους δύο το πρώην στέλεχος της Siemens φέρεται να διατηρούσε στενές σχέσεις, τόσο κατά την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη, όπου ο κατηγορούμενος Καραβέλας «έλυνε και έδενε» τότε στην εταιρεία, αλλά και μέχρι σήμερα.

Ο Χρήστος Καραβέλας δεν έχει ανοίξει ακόμη τα «χαρτιά του», αλλά, από το εξωτερικό όπου βρίσκεται, δηλώνει ότι θα το παλέψει νομικά για να δικαστεί στη Γερμανία.

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τρέμουν ότι, εάν ο Χρήστος Καραβέλας αποφασίσει να ανοίξει το στόμα του και τα χαρτιά του, θα πάρει... φωτιά το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Εξάλλου, αυτό που -κατά πληροφορίες- διαπραγματεύεται το πρώην στέλεχος της Siemens, μέσω του γερμανικού γραφείου στο οποίο έχει αποταθεί, είναι στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έγιναν πληρωμές από τη Siemens όχι μόνον το χρονικό διάστημα μέχρι το 1998, κατά το οποίο ήταν οικονομικός διευθυντής, αλλά και μετά τη συνταξιοδότησή του και κυρίως το χρονικό διάστημα 2004- 2005.

Η κυβέρνηση φοβάται ιδιαίτερα τη σύζυγο του Χρήστου Καραβέλα, Μάρθα, που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, και τις αποκαλύψεις που ενδεχομένως να κάνει για τις στενές φιλικές οικογενειακές τους σχέσεις, για τις οποίες ενδεχομένως να υπάρχουν και ντοκουμέντα...

Η κ. Καραβέλα, που βρέθηκε ξαφνικά στις φυλακές Κορυδαλλού να βιώνει με ιδιαίτερη ψυχραιμία και αξιοπρέπεια μια οικογενειακή τραγωδία, με τις εκβιαστικές διώξεις και προφυλακίσεις της ίδιας και των παιδιών της, μέχρι τώρα δεν έχει μιλήσει. Προφανώς κρατάει στάση αναμονής...

Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΤΟ «Ε»
«Με πάντρεψε η Μάρθα Καραβέλα, αλλά δεν έχω σχέση μαζί της εδώ και 20 χρόνια»

Εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης κράτησε και κρατά το ΠΑΣΟΚ τις πληροφορίες που είχε για την κουμπαριά της Μ. Γιαννάκου με την οικογένεια του Χρ. Καραβέλα. Η ίδια η ευρωβουλευτής, πλέον, της ΝΔ, με δήλωσή της στο «Εθνος» επιβεβαιώνει τη σχέση της με τη σύζυγο του πρώην στελέχους της γερμανικής εταιρείας:

«Η Μ. Καραβέλα ήταν συμφοιτήτριά μου στην Ιατρική Σχολή και από εκεί τη γνώριζα. Πράγματι, το 1983 με πάντρεψε, αλλά εδώ και μία εικοσαετία -λόγω της ενασχόλησής μου με την πολιτική και με την Ευρωβουλή- δεν έχω καμία σχέση μαζί της και με την οικογένειά της».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιπποκράτους έγινε κοινωνός των σχετικών ειδήσεων από την πρώτη στιγμή που το όνομα του Χρ. Καραβέλα ήρθε στο προσκήνιο και ενώ είχε ανακοινωθεί το όνομα της πρώην υπουργού για τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ. Παρ' όλα αυτά, η εντολή ήταν το θέμα να μην αναδειχθεί.

«Για εμάς δεν ενοχοποιούνται αυτόματα οι συγγενικές σχέσεις, ούτε οι φιλικές. Για το ΠΑΣΟΚ δεν ισχύει η οικογενειακή ευθύνη, εμείς σεβόμαστε τις αρχές του κράτους δικαίου» επεσήμανε στο «Εθνος» ανώτερος παράγοντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του κόμματος Γ. Πεταλωτής, που είχε τις πληροφορίες για τη γνωριμία στα φοιτητικά αμφιθέατρα που κατέληξε στην κουμπαριά.

«Δεν έχω κάτι περισσότερο και δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω στην πολιτική αντιπαράθεση» επαναλαμβάνει, απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου.
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ - ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: