25.7.09

Κραυγαλέα δημοσιογραφικά ολισθήματα ...

Μιας και ο λόγος ήρθε στις επιλογές των διευθυντών της κυρίας Αγγελοπούλου, πως τα καταφέρνουν βρε παιδί μου κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πηδούν από την ΕΡΤ στον Σκάϊ, από εκεί στον Ελεύθερο Τύπο, μέσα σε λίγους μήνες στον Αlpha και από εκεί στη Real News… Άβυσσος η ψυχή των φοβερών και τρομερών επιχειρηματιών στα ΜΜΕ.
Με την ευκαιρία, επί εποχής του επίσης «καρατομηθέντος» διευθυντή του Ε.Τ., Γιάννη Παπουτσάνη, η εφημερίδα είχε το εύστοχο –πολιτικά και δημοσιογραφικά- πρώτο θέμα με τίτλο: «Ομόλογα, τέλος». Την ίδια μέρα που κυκλοφόρησε έτσι ο ΕΤ, βγήκε και το πρώτο πόρισμα Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων. Εκτοτε, και για...
δύο ακόμα χρόνια, οι αποκαλύψεις διαδέχονταν η μια την άλλη. O Eλεύθερος Τύπος πάντως… έκλεισε το θέμα πριν καν ανοίξει!
Αλλά, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Τον «συνωστισμό» στη Σμύρνη της Ρεπούση, που επί Λ .Σμαΐλη, προκατόχου του κ. Παπουτσάνη, γράφονταν ύμνοι. Ήταν φυσικό ότι έτσι, όχι μόνον οι Δεξιοί αναγνώστες θα έφευγαν, αλλά και κάθε Έλληνας με στοιχειώδη πέτσα εθνικής αξιοπρέπειας. Πάντως, ο κ. Σμαΐλης που αφού «καρατόμησε» τη μισή εφημερίδα, «καρατομήθηκε» και αυτός λίγες μέρες προτού βγάλει το νέο Ελ. Τύπο, έφυγε αφήνοντας αιχμές για άνωθεν παρεμβάσεις στο θέμα με το καρτέλ γάλακτος και τους «κουμπάρους». Ως γνωστόν, του θέματος είχε επιληφθεί το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης.
ergazomenoieleftherostipos.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: