8.7.09

Ετοίμαζε και... εξωτική απόδραση ...

Για τις... Σεϋχέλλες θα έφευγε ο «αρχηγός» του συνδικάτου του εγκλήματος Παναγιώτης Βλαστός...
Οπως προκύπτει από τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που καταγράφηκαν στις τηλεφωνικές συνομιλίες του από τις φυλακές Τρικάλων, τους οποίους δημοσιεύει το «Εθνος», ο Παναγιώτης Βλαστός στις 15 Μαϊου, μιλώντας με τη γυναίκα του Αννα, την οποία αποκαλεί «τζιτζίκα μου», έχτιζε το... μέλλον του στις Σεϋχέλλες.«Μόλις πάρω τζιτζίκα μου την πρώτη άδεια, εξαφανιστήκαμε...», της λέει.

Φαίνεται όμως ότι το...
όνειρο που είχε δει την προηγούμενη νύχτα στάθηκε... προφητικό για όσα επακολούθησαν.
Ο Π. Παναγόπουλος περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο, λεπτό προς λεπτό, τις άγριες στιγμές της απαγωγής του
Ο Π. Παναγόπουλος περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο, λεπτό προς λεπτό, τις άγριες στιγμές της απαγωγής του

Της περιγράφει σε άλλο τηλεφώνημα, αργότερα, ότι είδε στον ύπνο του το προηγούμενο βράδυ τους δύο πεθαμένους αδελφούς του, Κώστα και Μάρκο, και προσπαθούσαν να καταθέσουν σε τράπεζα 20ευρο, που προερχόταν από την απαγωγή, αλλά τους είπαν ότι ήταν... πλαστό!

Θρίλερ
Στο μεταξύ, άγριο θρίλερ, με πρωταγωνιστές αδίστακτους κακοποιούς, φέρνουν στο φως οι νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που ξετυλίγονται καρέ καρέ από τις απομαγνητοφωνήσεις των διαλόγων των μελών της σπείρας του εγκλήματος, που αποκαλύπτει το «Εθνος».

«Θα τον εξαφάνιζα... θα τον είχα εξαφανίσει και δεν θα υπήρχε πουθενά πτώμα...», φέρεται να λέει ο «αρχηγός» Παναγιώτης Βλαστός, για τον άσπονδο εχθρό του Κώστα Ναστούλη, τη δολοφονία του οποίου σχεδίαζαν τα μέλη της συμμορίας.

Σε αποκαλυπτική τηλεφωνική συνομιλία του με γυναίκα δικηγόρο, που έγινε μέσω των κινητών τους στις 7 Μαϊου, ο έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων «αρχηγός» Παναγιώτης Βλαστός φέρεται να αναφέρεται στον επίσης έγκλειστο στις φυλακές Μαλανδρίνου και να λέει:

«...εγώ είμαι ειδικός, μην ανησυχείς γι αυτό... τα χέρια πίσω και θα τον βουτήξω μέσα στη θάλασσα και άντε να τον βρούνε μετά και θα λέγανε ότι την κοπάνησε στην Αργεντινή...».

Ενώ σε άλλη συνομιλία Βλαστού με τον συγκατηγορούμενό του Γιώργο Τρομπούκη, μιλάνε για βόμβα σε διευθυντή φυλακών και φέρεται ο μεν Τρομπούκης να λέει «άμα βγάλω εκείνο το σωλη... πούχω...», ενώ ο Βλαστός συμπληρώνει: «Μ αυτό γαμ... τα, θα γίνει ψητό, ρέγκα, ρέγκα, κατάλαβες; Κανονική ρέγκα θα γίνει».

Σε πρώτο πλάνο οι καταθέσεις του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, που περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο, λεπτό προς λεπτό, τις άγριες στιγμές της απαγωγής του από τρεις μαυροφορεμένους με καλάσνικοφ, που ούρλιαζαν και έσπαγαν τα τζάμια του ΙΧ του με βαριοπούλες και τους πέρασε αρχικά για τρομοκράτες.

Ο εφοπλιστής περιέγραψε τη διαδρομή για το κρησφύγετο της σπείρας, που παραμένει άγνωστο, το κρύο δωμάτιο όπου κρατήθηκε αλυσοδεμένος, με την τηλεόραση ανοιχτή όλο το 24ωρο για να καλύπτει τους ήχους.

Οπως ανέφερε, οι απαγωγείς τού πήραν ακόμη και το... φυλαχτό, ενώ τον υποχρέωναν να τους φωνάζει όλους Χρήστο!

Επιβαρυντική και αποκαλυπτική η κατάθεση 25χρονης, που μίλησε στις Αρχές και βρίσκεται υπό καθεστώς προστασίας.

Η κοπέλα, που συνδέεται ερωτικά με τον κατηγορούμενο Γιώργο Τρομπούκη, αποκάλυψε ότι «κάποια από τα άτομα τα οποία είχαν κάνει την απαγωγή Παναγόπουλου, τον πίεζαν και τον εκβίαζαν να τους βοηθήσει με τα λύτρα...».

«Παλικάρι» χαρακτήρισαν οι απαγωγείς τη σύζυγο του εφοπλιστή Κατερίνα Παναγοπούλου, που είχε την ευθύνη των διαπραγματεύσεων και παρέδωσε η ίδια τα 30.000.000 λύτρα που ζήτησαν.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ
Τζιτζίκα μου, σε δύο χρόνια θα εξαφανιστούμε

Σχέδια για το μέλλον με ταξίδια στις Σεϋχέλλες έκανε από τη φυλακή ο «αρχηγός» της συμμορίας Παναγιώτης Βλαστός.

«Με 20 χιλιάρικα είσαι ο πιο αρχηγός σ' όλο τον κόσμο», έλεγε από τηλεφώνου στην «τζιτζίκα» του και με την πρώτη άδεια, που θα έπαιρνε από τις φυλακές, σε δύο χρόνια... «εξαφανιστήκαμε, εξαφανιστήκαμε τζιτζίκα μου».

ΒΛΑΣΤΟΣ: Μόλις πάρω τζιτζίκα μου την πρώτη άδεια, εξαφανιστήκαμε, εξαφανιστήκαμε τζιτζίκα μου επί τόπου, δεν σου κάνω πλάκα, σε δύο χρόνια, θα έχουμε ετοιμάσει τα πράγματά μας όλα εδώ πέρα, κατάλαβες τι γίνεται; Το πιασες τζιτζίκα;

ΧΗΡΑ: Ναι, ναι, ναι...

ΒΛΑΣΤΟΣ: Θα έχουμε κάνει τις δουλειές μας, τα ακίνητα, θα χουμε αγοράσει πράγματά μας, θα χουμε κάνει εκείνο, κατάλαβες τι γίνεται; Το πιασες;

ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι ματάκια μου, άμα δούμε ότι έτσι και έτσι, να πάει να γ...., κατάλαβες τι θα κάνουμε;

ΧΗΡΑ: Ναι....

ΒΛΑΣΤΟΣ: Θα πάρουμε πέντε πράγματα, θα πουλήσουμε το σπίτι από εδώ και πάρουμε κάνα δάνειο, και πάρουμε για σπίτι άλλο δάνειο, κατάλαβες τι γίνεται;

ΧΗΡΑ: Ναι, ναι....

ΒΛΑΣΤΟΣ: Λοιπόν θα κάνουμε....(ακατάληπτο) και να πάει να γ...., κοίτα Σεϋχέλλες που λέει ο λόγος τζιτζίκα μου, θα 'χουμε και τον ψηλό, ξέρεις, να πούμε, να μας στέλνει εκεί το... με ένα εικοσάρικο τον μήνα, είμαστε αρχηγοί τζιτζίκα, όπου, σ' όποια χώρα και αν πας στον κόσμο, με 20 χιλιάρικα τον μήνα είσαι ο πιο αρχηγός σ' όλο τον κόσμο, το ξέρεις;

ΧΗΡΑ: Το ξέρω αγάπη μου, γιατί στην Ελλάδα δεν είσαι αρχηγός; Παντού είσαι αρχηγός...

ΒΛΑΣΤΟΣ: Εμένα θα μου πεις; Γι' αυτό σου λέω τζιτζίκα με ένα εικοσάρικο τον μήνα για πλάκα, λοιπόν, να πάνε να γ...., ξέρεις τι; Ακούς; Τον πρώτο καιρό θα κάτσεις κάνα εξάμηνο εδώ πέρα, οχτάμηνο, ξέρεις, για να σε δούνε ότι δεν έχεις πρόβλημα, δεν έχεις επαφή μαζί μου, κατάλαβες τι γίνεται;

ΧΗΡΑ: Ναι...

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ Εθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: