5.9.09

Οργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων από το υπουργείο Μεταφορών ...


«Οργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων» στις συγκοινωνιακές εταιρείες, στα ΕΛΤΑ και σε άλλους φορείς που εποπτεύει το υπουργείο Μεταφορών με αποκλειστικό γνώμονα τις προεκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών, Νίκος Σηφουνάκης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αν και πραγματοποίησε με ταχείς ρυθμούς την εκποίηση της Ολυμπιακής, «είναι ανίκανη να εκδώσει ακόμα τις αποφάσεις που αφορούν τους...

πρόωρα συνταξιοδοτούμενους και τους δικαιούμενους μετάταξης, για να μην αναφερθούμε βεβαίως στη στρατιά των απολυθέντων συμβασιούχων».

Για συνεχείς ρουσφετολογικές προσλήψεις στο μετρό κάνει λόγο και ο εισηγητής ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Τσιόκας, ο οποίος σημειώνει ότι μέχρι τώρα ο αριθμός των εργαζομένων έχει φτάσει τους 1.700: «Το 2004, με ένα σύστημα Μετρό 51 χιλιομέτρων, μικρότερο μόνο κατά 4,3 χιλ. (τμήμα από σταθμό Μοναστηράκι μέχρι σταθμό Αιγάλεω που παραδόθηκε το 2007) ο αριθμός των υπαλλήλων δεν ξεπερνούσε τους 1.000» τονίζει.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το προσωπικό που προσλαμβάνεται δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες λειτουργίας του μετρό, ενώ υπογραμμίζει ότι παρά τη μεγάλη αύξηση του κομίστρου και της επιβατικής κίνησης, το 2008 τα έσοδα της ΑΜΕΛ εμφάνισαν πτώση. Την ίδια στιγμή, σε προσωπικές μηνύσεις εναντίον μελών της διοίκησης του ΕΛΤΑ αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταχυδρομικών αν δεν ανακληθούν οι προσλήψεις εκτός διαδικασίας, οι μεταθέσεις προσωπικού, αλλά και η κατασπατάληση της περιουσίας του Οργανισμού, τις οποίες καταγγέλλει η ΠΟΣΤ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Γιάννη Λεπενιώτη, μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν προσληφθεί 7 δικηγόροι με ειδική διαδικασία, καθώς επίσης και άγνωστος αριθμός συμβούλων με υψηλές αποδοχές. Την ίδια στιγμή καθημερινά μετατίθενται υπάλληλοι σε περιοχές, στις οποίες δεν υπάρχουν ανάγκες αφήνοντας δυσαναπλήρωτα κενά ακόμα και εντός της Αττικής:

«Πρόκειται για ρουσφετολογικές μεταθέσεις, οι οποίες μάλιστα δεν διακόπηκαν ούτε χθες παρά το γεγονός ότι εισήλθαμε σε προεκλογική περίοδο και δεν επιτρέπονται οι μεταβολές προσωπικού», τονίζει ο κ. Λεπενιώτης. Ηδη οι εργαζόμενοι έχουν στα χέρια τους προχθεσινές αποφάσεις για 12 μεταθέσεις, ενώ άλλες τέσσερις είχαν υπογραφεί την προηγουμένη. Πρόκειται για εργαζομένους οι οποίοι μετατίθενται σε περιοχές όπως η Καρδίτσα και η Κρήτη, στις οποίες το προσωπικό θεωρείται επαρκές.

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διοίκηση «για κατασπατάληση πόρων του Ταχυδρομείου».
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: