8.10.09

Η απλοποίηση των διαδικασίων ίδρυσης επιχειρήσεων η πρώτη κίνηση Κατσέλη...


Η ανάταξη της οικονομίας αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση, τόνισε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στους υπαλλήλους του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης. Ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών.

Η υπουργός σημείωσε ότι έχει ήδη γίνει η...

απαραίτητη προεργασία και δεν θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για την ολοκλήρωση και κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Με ταχείς διαδικασίες, όπως είπε η κ. Κατσέλη, θα προωθηθεί και το δεύτερο νομοσχέδιο του υπουργείου, το οποίο αφορά στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην αύξηση της ρευστότητας στην αγορά και στη ρύθμιση θεμάτων για το υπαίθριο και πλανόδιο εμπόριο.

Η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι στην προσπάθεια για την ανάταξη της οικονομίας θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία ανάπτυξης, κάνοντας μνεία στα κοινοτικά προγράμματα στήριξης, στον αναπτυξιακό νόμο, στις κρατικές προμήθειες, στο πλαίσιο της ώθησης της ανταγωνιστικότητας, αλλά και στη σημασία της ποντοπόρου ναυτιλίας για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ζήτησε από τους διευθυντές να καταθέσουν στο γραφείο της μέχρι τη Δευτέρα προτάσεις και παρατηρήσεις για τους τομείς που διαχειρίζονται, ενώ κάλεσε τους γενικούς γραμματείς να παραμείνουν στις θέσεις τους για τη μεταβατική περίοδο, μέχρι την επιλογή των διαδόχων τους με τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Η Λούκα κατσέλη ζήτησε, τέλος, και την κατανόηση των υπαλλήλων του υπουργείου για την αταξία που υπάρχει αυτές τις πρώτες μέρες".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: