6.11.09

Μακελειό με 12 νεκρούς σε βάση του Τέξας...


Στους 31 ανέρχονται οι τραυματίες ...
Λουτρό αίματος με τουλάχιστον 12 νεκρούς και 31 τραυματίες σημειώθηκε στη στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ, στο Τέξας, ύστερα από καταιγισμό πυροβολισμών.
Αμέσως η βάση έκλεισε και διατάχθηκε καταμέτρηση του προσωπικού. Ταυτόχρονα, δόθηκαν εντολές να μένουν όλοι μακριά από τα παράθυρα.

Ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος για το μακελειό ...

νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση, παρότι αρχικώς θεωρείτο νεκρός, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Ο αντιστράτηγος Ρόμπερτ Κόουν, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι «η έρευνα συνεχίζεται, αλλά από τις πρώτες πληροφορίες διαπιστώνουμε ότι υπήρχε μόνο ένας που άνοιξε πυρ».

«Ο δράστης δεν είναι νεκρός, αλλά υπό κράτηση και σε σταθερή κατάσταση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του στρατού.

Ο αντισυνταγματάρχης Κόουν ανέφερε ακόμα ότι ο ύποπτος ονομάζεται Νιντάλ Μαλίκ Χασάν, έχει το βαθμό του ταγματάρχη και νοσηλεύεται έχοντας δεχτεί αρκετές σφαίρες, αλλά είναι σε σταθερή κατάσταση.

Ο Μπαράκ Ομπάμα

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Εκφωνώντας διάγγελμα, ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για «τρομακτική έκρηξη βίας».

«Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες που πήραν την ανιδιοτελή και γενναία απόφαση να διακινδυνεύσουν -ακόμη και να δώσουν- τη ζωή τους για να προστατεύουν όλους μας σε καθημερινή βάση», είπε ο Ομπάμα.

Επίσης, σημείωσε ότι «είναι δύσκολο όταν χάνουμε τους γενναίους αυτούς Αμερικανούς εκτός των ΗΠΑ. Είναι όμως τρομερό να δέχονται πυρά σε αμερικανική βάση, εντός του αμερικανικού εδάφους».

Μια βάση σαν πόλη

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι αρχικά οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σ’ ένα κέντρο διοίκησης προσωπικού. Ύστερα από λίγα λεπτά πυροβολισμοί ακούστηκαν και σ’ ένα θέατρο της βάσης όπου μισή ώρα αργότερα θα γινόταν τελετή αποφοίτησης δοκίμων.

Η φονική επίθεση σημειώθηκε πριν από τα μεσάνυκτα (ώρα Ελλάδος) σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον κόσμο, η οποία αριθμεί περίπου 60.000 στρατιωτικούς.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία μικρή πόλη με σχολεία, νοσοκομείο και καταστήματα, της οποίας ο πληθυσμός μπορεί να φτάσει τα 80.000 άτομα, συνυπολογιζομένων των συγγενών και του πολιτικού προσωπικού.

Δύο αυτοκτονίες

Τον περασμένο Ιούνιο ο διοικητή της βάσης, στρατηγός Ρικ Λιντς, είχε δηλώσει στο CNN ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να μειωθεί η ένταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το προσωπικό. Το 2009 είχαν σημειωθεί δύο αυτοκτονίες στρατιωτών στο Φορτ Χουντ.

Στη βάση εδρεύει η ειδική υπηρεσία του αμερικανικού Πενταγώνου για την καταπολέμηση των στρεσογόνων καταστάσεων στις οποίες εκτίθενται οι στρατιώτες σε συνθήκες μάχης.

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας τόνισε πως είναι ακόμη νωρίς να διασταυρώσει κανείς εάν υπήρχε τρομοκρατικό κίνητρο στην επίθεση.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: