5.11.09

Ανακάλυψαν 23,7 κιλά χασίς σε «καβάντζα»!...

Από www.magnesianews.gr
Tη μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς, με 23,771 κιλά χασίς και 148 γραμμάρια ηρωίνης, σημείωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, μετά από επιχείρηση σε εγκαταλειμμένο μαντρί της περιοχής Τυρνάβου.
Η ταυτότητα των δύο Αλβανών δραστών είναι γνωστή, αναζητούνται και η Αστυνομία εκτιμά ότι η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου.
Πρόκειται για δύο Αλβανούς, οι οποίοι είχαν απελαθεί στο παρελθόν, για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ο ένας...


έκλεινε τις συμφωνίες για να πουλήσει ναρκωτικά και ο δεύτερος είναι βοηθός του, ηλικίας 20 ως 25 χρονών.

Όπως επισήμανε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, ταξίαρχος Βασίλης Κιός, ο Αλβανός παρακολουθούνταν και η Αστυνομία είχε εντοπίσει το σημείο που έκρυβε τα ναρκωτικά. Μάλιστα, εντοπίστηκε η ταυτότητα των Αλβανών, που πουλούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και αναζητούνται, ενώ «εκτιμούμε ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους», όπως ανέφερε.

Κέρδος 120.000 από τη πώληση!
Με την ποσότητα που κατασχέθηκε, παρασκευάζονται 24.000 «τσιγαριλίκια» και, αν πωληθούν στη λιανική αγορά, το κέρδος για τους Αλβανούς θα ήταν 120.000 €, ενώ η αξία της ηρωίνης υπολογίζεται σε 20 € το γραμμάριο,

Σύμφωνα με τον διοικητή του Τμήματος Δίωξης, υποδιευθυντή Γιάννη Τόλια, υπήρξε πληροφορία για κάποιους Αλβανούς, ότι στην περιοχή του Τυρνάβου διακινούν ποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα ηρωίνη και χασίς. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης ήρθαν σε επαφή με τον έναν Αλβανό, που έκανε τις επαφές και αφού εντοπίστηκε το μέρος που γινόταν οι συναλλαγές (ένα παλιό μαντρί που είχαν ξαναψάξει οι αστυνομικοί).

Μάλιστα είχε συμφωνηθεί να βρεθούν, για τις 18.40 το απόγευμα της Τρίτης, προκειμένου η Αστυνομία να αγοράσει 100 γραμμάρια ηρωίνης, αντί του ποσού των 1.700 €.
Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, όπως είναι προκαθοριστεί, αλλά ο δράστης δεν εμφανίστηκε, άγνωστο για ποιο λόγο.

Οι αστυνομικοί αποφασίστηκε να κάνουν έρευνα σε «καβάντζες», που είχαν εντοπίσει το προηγούμενο διάστημα. Όντως, κάτω από σωρούς άχυρου βρήκαν τον σάκο που περιείχε 23,7 κιλά χασίς, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, ενώ σε μία δεύτερη κρυψώνα (κάτω από σωρό τσόφλια αμύγδαλου), βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης, βάρους 148 γραμμαρίων και μια πιο μικρή ποσότητα χασίς 66 γραμμαρίων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: