27.11.09

Ζαπ, ζαπ, ζαπ...

ΟΝ «Από τον Φρέντυ Γερμανό στη... Web tv». Αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης που οργάνωσε προχθές η εταιρεία wannadoo με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τηλεόρασης. Καλεσμένοι, οι Γιώργος Λιάνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Παπαδάκης, Σταμάτης Μαλέλης, Ανδρέας Κουρής (του Mad TV) και συντονίστρια η Πόπη Τσαπανίδου.

ΖΑΠ Τον χορό άνοιξε ο Γιώργος Λιάνης, ο οποίος μίλησε για...

...δελτία ειδήσεων που «έχουν μετατραπεί σε σόου και ορισμένα εξ αυτών σε τσίρκο», για «κακή χρήση του μέσου» και «φθίνουσα πορεία». ΖΑΠ Στη χώρα που ο πολιτισμός προσέφερε δύο Νόμπελ και δύο Λένιν, ανέφερε χαρακτηριστικά, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα, οι πνευματικοί άνθρωποι είναι εξόριστοι από την τηλεόραση. ΖΑΠ Πού να χωρέσουν, αγαπητέ κύριε Λιάνη; Αφήνει χώρο ο Αδωνις Γεωργιάδης με τη μαέστρο τηλεπερσόνα σύζυγό του, η Πετρούλα, η Τζούλια Αλεξανδράτου, η Σάσα Μπάστα και η άλλη η Ζέτα με το ντεκαπάζ και το κουνέλι; ΖΑΠ Ο Σταμάτης Μαλέλης, διευθυντής ενημέρωσης του Star, που γι' αυτόν χτυπούσε την καμπάνα ο Λιάνης, πέταξε το μπαλάκι στους τηλεθεατές.

ΖΑΠ Αφού τα βλέπουν, αυτά θέλουν! Τώρα, αν το καλοσκεφθούμε, έχει και τα δίκια του. Αφού παρακολουθούν το συγκεκριμένο (λέμε τώρα) δελτίο ειδήσεων και τις συγκεκριμένες εκπομπές, καλά να πάθουν. ΖΑΠ Από μια πατερναλιστική, προπαγανδιστική τηλεόραση προτιμώ αυτήν που έχουμε, κατέληξε. Ή του ύψους ή του βάθους. ΖΑΠ Αλλά αν δεν παινέψεις τη μεζονέτα σου, θα πέσει να σε πλακώσει... ΖΑΠ

Ο Γιώργος Παπαδάκης, σε μια ακόμη κρίση αυτοκριτικής, είπε τα πράγματα με το όνομά τους. ΖΑΠ Κουμάντο κάνουν οι καναλάρχες και οι διαφημιστές. ΖΑΠ Οι περισσότεροι από εμάς που δουλεύουμε στην τηλεόραση βολευτήκαμε στους μισθούς μας που εικοσαπλασιάστηκαν τα τελευταία χρόνια και δεν αντιδρούμε. Είμαστε ψεύτες. Εμείς φτύνουμε αυτό που παράγουμε κι εσείς τρώτε αυτό που φτύνουμε! ΖΑΠ Κοινός παρονομαστής για όλους: η ροχάλα. Μόνο που κάποιοι τη ροχάλα των τηλεθεατών τη βλέπουν σαν χοντρή ψιχάλα. ΖΑΠ Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί, ενώ τα λένε οι ίδιοι, όταν τους τα γράφουμε και τα επισημαίνουμε εμείς, τρελαίνονται κι εκτροχιάζονται. Ελα μου ντε! Α(να)βυσσος η ψυχή του TV star.
(Ζαπ Ζαπ από Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: