10.11.09

Aποποινικοποίηση της μη εμπρόθεσμης καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ ζητά η ΓΣΕΒΕΕ...

Επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης...
Την αποποινικοποίηση της μη εμπρόθεσμης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και την απόλυση των κρατουμένων για έκδοση ακάλυπτων επιταγών οι οποίοι έχουν εκτίσει τα 2/3 της ποινής τους, ζητεί με επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΒΕ).
Όπως επισημαίνεται στην...

επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ ο νόμος προβλέπει πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, εφόσον δεν καταβάλλουν τις εισφορές τους μέσα σε ένα μήνα από τη στιγμή που αυτές κατέστησαν απαιτητές, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή.

Όμως, αντιπαραθέτει η Συνομοσπονδία, «η μη καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ η οποία επιφέρει για στους ίδιους βλαπτικές συνέπειες, οφείλεται αποκλειστικά στην οικονομική αδυναμία, ακόμα και την οικονομική ένδεια στην οποία λόγω ατυχιών ή οικονομικής δυσπραγίας έχουν περιέλθει».

»Ως εκ τούτου η παραπομπή τους και στο ποινικό δικαστήριο, με την απειλή της ποινικής καταδίκης, εκτός από άδικη και ανάλγητη είναι και αντίθετη σε θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την αξία του ανθρώπου και τις ατομικές ελευθερίες του».

Ένα ακόμη αίτημα που θέτει η ΓΣΕΒΕΕ προς τον υπουργό, αφορά την προσωπική κράτηση, ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης που εκδίδεται με βάση την αδικοπρακτική ευθύνη από ακάλυπτη επιταγή.

Η Συνομοσπονδία ζητάει στοιχειώδη επιείκεια προς τους επιχειρηματίες που κρατούνται για την αιτία αυτή, ώστε να απολύονται αφού εκτίσουν τα 2/3 της κράτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: