7.11.09

«Ο επόμενος στόχος του η Προεδρία της Δημοκρατίας» ...

«Ένα ούζο στο ηλιοβασίλεμα με καλή παρέα». Αυτή ήταν η απάντηση του Κώστα όταν ρωτήθηκε από «ΤΑ ΝΕΑ» τι είναι αυτό που γαληνεύει την ψυχή του. Η απάντηση που μοιάζει να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ είχε δοθεί πριν από 12 χρόνια. Τώρα όμως ήρθε η ώρα ο πρώην πρωθυπουργός να ζήσει το όνειρο και να αναπνεύσει μακριά από την πολιτική.

Μόνο που αυτό το όνειρο δεν είναι όπως ακριβώς το είχε φανταστεί. Έτσι θα περάσουν μήνες και χρόνια για να ξεπεράσει το σοκ της μεγάλης ήττας και να αισθανθεί τη γαλήνη που αποζητά. Προφανώς και δεν ήθελε να φύγει τόσο νωρίς και βίαια από την αρχηγική καρέκλα ενός κόμματος που ο ίδιος ανέστησε και το οδήγησε στην εξουσία. Ήθελε να...


φύγει ήρεμα και ομαλά, με δόξες και τιμές, έχοντας αφήσει πίσω του κάτι σημαντικό για να τον θυμούνται και να τον μνημονεύουν φίλοι και αντίπαλοι.

Κακή εξέλιξη. Τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς ανάποδα για τον ίδιο και για την παράταξή του. Η Ν.Δ. ηττήθηκε με 10 μονάδες και στη συνείδηση του κόσμου έχει περάσει ως η κυβέρνηση των μεγάλων σκανδάλων με πρωταγωνιστές υπουργούς και στελέχη που δεν μπόρεσε να ελέγξει ο πρωθυπουργός. Με άλλα λόγια, ο πολιτικός του κύκλος δεν έκλεισε με τον τρόπο που ο ίδιος ήθελε. Πίσω από το χαμόγελο που παίρνει μπροστά στις κάμερες κάθε φορά που βγαίνει από τη Ρηγίλλης με μπλουτζίν, το βλέμμα του έχει μια βαθιά μελαγχολία. «Έχει την ψυχολογία του ανθρώπου που δεν δικαιώθηκε», λέει ένα στέλεχος της Ν.Δ. που τον ξέρει καλά και προβλέπει ότι δεν πρόκειται να βγει τόσο νωρίς στη σύνταξη, παρ΄ ότι ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι φεύγει οριστικά από την πρώτη γραμμή. «Ο Καραμανλής θα επιστρέψει. Όχι για να πάρει ξανά την καρέκλα του προέδρου της Ν.Δ., αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει», λέει το ίδιο στέλεχος και κάνει την εξής πρόβλεψη: «Για 5-6 μήνες θα εξαφανιστεί, στη συνέχεια όμως θα αρχίσει να παρεμβαίνει πολιτικά εντός και εκτός Βουλής με την ιδιότητα του πρώην πρωθυπουργού. Δεν θα μιλάει όμως κομματικά. Θα επιχειρήσει να χτίσει το προφίλ ενός υπεύθυνου αρχηγού που έμαθε από τα λάθη του. Ο στόχος του- παρ΄ ότι δεν το παραδέχεται- θα είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας στη μετά Παπούλια εποχή. Άλλωστε είναι μόλις 54 ετών και ο χρόνος τού δίνει τη δυνατότητα να περιμένει».
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: