28.11.09

Ανταλλαγή πυρών από Σαμαρά Μπακογιάννη...

Με ανταλλαγή πυρών αλλά και έκκληση για μαζική συμμετοχή έδωσαν τη μάχη της Αθήνας με τις συγκεντρώσεις τους στην πλατεία Κοτζιά και στο Ζάππειο αντίστοιχα οι δύο μονομάχοι για την ηγεσία της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς.

Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε «καθαρή εντολή για την μεγάλη, ανοιχτή σε όλους Νέα Δημοκρατία και σημείωσε ότι η μόνη ελπίδα του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία να μπει σε εσωστρέφεια και περιχαράκωση και να μην...
Με ανταλλαγή πυρών αλλά και έκκληση για μαζική συμμετοχή έδωσαν τη μάχη της Αθήνας με τις συγκεντρώσεις τους στην πλατεία Κοτζιά και στο Ζάππειο αντίστοιχα οι δύο μονομάχοι για την ηγεσία της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς.

Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε «καθαρή εντολή για την μεγάλη, ανοιχτή σε όλους Νέα Δημοκρατία και σημείωσε ότι η μόνη ελπίδα του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία να μπει σε εσωστρέφεια και περιχαράκωση και να μην ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση. Επιτέθηκε εμμέσως στον αντίπαλό της επαναλαμβάνοντας ότι εκείνη ήταν παρούσα σε όλες τις μάχες του κόμματος υπονοώντας ότι ο αντίπαλός της είχε αποχωρήσει. Επίσης είπε ότι ποτέ δεν φοβήθηκε και δεν κρύφτηκε δίνοντας απάντηση στις αιτιάσεις του κ. Σαμαρά ότι ήταν από τους εισηγητές των πρόωρων εκλογών. Θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει η κριτική του στρατοπέδου Σαμαρά για τις σχέσεις της με τους «βατοπεδινούς» λέγοντας ότι «όσοι ζημίωσαν, όσοι πλήγωσαν την παράταξη, με εμένα στην ηγεσία, δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία του αύριο. Ας ψηφίσουν άλλον αρχηγό». Έδωσε απάντηση και στις αιτιάσεις για τους μηχανισμούς που της χρεώνουν λέγοντας: «Και επειδή κάποιοι επιμένουν να μιλούν για μηχανισμούς, επιτρέψτε μου να πω ότι μηχανισμός δεν είναι οι νεοδημοκράτες, μηχανισμός δεν είναι τα στελέχη μας, μηχανισμός είναι τα Μέσα ενημέρωσης, και ειδικά τα Μέσα που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και που πολεμούν την παράταξή μας εδώ και χρόνια. Ξέρουμε ποιοι είναι. Τους βλέπουμε, τους διαβάζουμε, τους ακούμε.» Έθεσε το δίλημμα της εκλογής λέγοντας ότι «θα καθορίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Αν θα γίνουμε μια παράταξη μικρή, εσωστρεφής και αναχρονιστική ή μια παράταξη μεγάλη, δυνατή, σύγχρονη, που θα αποκτήσει ξανά προοπτική νίκης».

Ο κ. Σαμαράς που μιλούσε στο Ζάππειο την ίδια ώρα μίλησε ξανά για τα τζάκια της παράταξης –εννοώντας την κ. Μπακογιάννη αλλά και τους βαρόνους που είναι μαζί της και τους γόνους- λέγοντας ότι «οραματίζεται ένα κόμμα, όπου ακόμα και το πιο ταπεινό στέλεχος μπορεί να φτάσει στην κορυφή». Απάντησε και στον βρώμικο πόλεμο που έχει δεχθεί από το στρατόπεδο της κ. Μπακογιάννη ότι τον προτιμά το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι σύστημα ΠΑΣΟΚ προτιμά έναν αρχηγό της ΝΔ που να συμφωνεί στα περισσότερα μαζί του για τα εθνικά θέματα και που να έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες στην ήττα της ΝΔ. «Αυτός δεν είμαι εγώ» είπε ο κ. Σαμαράς εννοώντας ότι η αντίπαλός του ήταν στην ηγετική ομάδα και έχει ευθύνες και για την απόφαση των πρόωρων εκλόγών. Απάντησε στα περί συρρίκνωσης και περιχαράκωσης λέγοντας ότι «όσοι τα λένε δεν έχουν καταλάβει ότι, με το να μη μιλάμε για τις αξίες μας έχουμε διώξει πολύ περισσότερους δικούς μας ψηφοφόρους από το δικό μας κόμμα. Για αυτό τους απαντώ: Εμείς φτιάχνουμε τη μεγάλη, την πολύ μεγάλη Νέα Δημοκρατία». Αναφέρθηκε στην δική του κοινωνική καταγωγή και ιδιαίτερα στην Πηνελόπη Δέλτα λέγοντας ότι «Μπορεί να ήμασταν από ιστορικές οικογένειες αλλά δεν γεννηθήκαμε ηγετικά στελέχη». Τέλος, κάλεσε και εκείνος τους οπαδούς της ΝΔ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. «Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Αλλά ψηφίστε» υπογράμμισε. Κλέινοντας την ομιλία του ο κ. Σαμαρά κάλεσε στην εξέδρα τον κ. Αβραμόπουλο ο οποίος χαιρέτησε τον κόσμο εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι την Κυριακή θα νικήσουν.
Από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: