23.11.09

Χιονοστιβάδες...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ να αντιδράσει ο Παπανδρέου στο ξέσπασμα Παπουτσή για τα δύο χιλιάδες ευρώ των δημοσίων υπαλλήλων; Είναι σατανικά απλό. Έπρεπε να τον κάνει υπουργό Οικονομικών! Θα ήταν ένας κλασικός πολιτικός ελιγμός με τουλάχιστον τρία οφέλη.
ΠΡΩΤΟΝ, ΘΑ υποχρέωνε σε σιωπή όλους εκείνους που λένε πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου «δεν κάνει». Η αλήθεια είναι πως ο νυν ένοικος του έκτου ορόφου του υπουργείου της οδού Νίκης έχει βρεθεί στο στόχαστρο και των μεν και των «δεν». Δηλαδή των δημοσιονομιστών που θεωρούν ότι δεν...
έχει το «βαρύ χέρι» που χρειάζεται για να κάνει περικοπές. Αλλά και των κοινωνιστών που πιστεύουν ότι πρέπει να γράψει Αλμούνια και Τρισέ στα μοκασίνια του και να πολιτευθεί εθνικά υπερηφάνως.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΘΑ κατεύναζε τον Παπουτσή. Ο Χρήστος- για να το πει κανείς απλά- δεν είναι ακριβώς ενθουσιασμένος με το αξίωμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βρετανία οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αποκαλούνται «γουίπς» - ελληνιστί, μαστίγια. Κι αυτό γιατί επιβάλλουν πειθαρχία στους βουλευτές, ακόμη και - τρόπος του λέγειν- μαστιγώνοντάς τους. Ωστόσο, ο Παπουτσής αντί να μαστιγώνει τους βουλευτές, μαστιγώνει την κυβέρνηση. ΤΡΙΤΟΝ, Η τοποθέτηση Παπουτσή στο υπουργείο Οικονομικών θα απήλλασσε μια για πάντα τον Παπανδρέου από το αμετανόητο ΠΑΣΟΚ του κρατισμού. Ας πήγαινε ο Χρήστος στις Βρυξέλλες - τις ξέρει και καλά από εποχής που ήταν επίτροπος- να πει αυτά που λέει εδώ. Αν μπορούσε να τα περάσει, θα γυρνούσε ήρωας. Αν δεν μπορούσε να τα περάσει, θα τέλειωναν οι τζάμπα μαγκιές. Ασφαλώς, η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που αποκλίνει από τα δόγματα της ευρωζώνης. Όμως η απόκλιση είναι σχεδόν διπλή κι από τις χειρότερες άλλες χώρες και, ακόμη χειρότερα, δεν έχουμε πείσει ότι κάνουμε κάτι για να μαζέψουμε τα πράγματα.

ΣΑΝ ΒΟΥΝΟ ορθώνεται από πάνω μας το δημόσιο χρέος που το εξυπηρετούμε δανειζόμενοι από τις αγορές. Εδώ που τα λέμε, ο Παπουτσής και οι συν αυτώ στα οικονομικά είναι σαν αυτούς που έχουν σταθεί μπρος στο βουνό και του πετούν χιονιές. Μπορεί να μη γίνει τίποτε. Μπορεί όμως και να ξεκινήσει χιονοστιβάδα.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: