5.11.09

Δεν του ζήτησε κανείς να παραιτηθεί...

«Δεν είμαι κολλημένος ούτε με λεφτά ούτε με θέσεις, αλλά εδώ κι έναν μήνα κανένας από την κυβέρνηση δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου ή με άλλο στέλεχος της διοίκησης...». Με αυτή τη φράση απάντησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος όταν τον ρωτήσαμε (για πολλοστή φορά), χθες, για τις φήμες που τον ήθελαν να θέτει στη διάθεση των αρμόδιων υπουργών την παραίτησή του, μέχρι αύριο, ύστερα και από παρέμβαση και του προέδρου της Ν.Δ., Κώστα Καραμανλή.

«Δεν έχω παραιτηθεί», -τόνισε «δεν σκοπεύω να...

...παραιτηθώ μέχρι την Παρασκευή και δεν είχα καμία επικοινωνία με τον κ. Καραμανλή». Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης επέμεινε ότι για να υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη θα πρέπει να γίνει κάποια επαφή από τον αρμόδιο υπουργό, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Αλλωστε η μοναδική του επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς για θέματα ΜΜΕ ήταν οι επιστολές που έστειλε ο ίδιος για επείγοντα θέματα (συμβασιούχοι, αντικατάσταση μελών διοικητικού συμβουλίου που έχουν παραιτηθεί, δικαιώματα μπάσκετ κ.ά.) και η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, που του έδειξε τον δρόμο του εισαγγελέα για την υπόθεση της σύμβασης της ΕΡΤ3 με τον ΟΠΑΠ για τις κληρώσεις ΛΟΤΤΟ - ΠΡΟΤΟ - ΤΖΟΚΕΡ.

Οι φήμες περί παραίτησης του κ. Παναγόπουλου, που κυκλοφόρησαν από νωρίς χθες, «φούντωσαν» όταν το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ άρχισε να ενημερώνει τους συντάκτες που καλύπτουν θέματα σχετικά με τα μίντια ότι αναβάλλεται η σημερινή συνέντευξη Τύπου, που είχε προγραμματιστεί για να παρουσιαστεί η νέα μονάδα ψηφιοποίησης και αποθήκευσης του οπτικοακουστικού αρχείου της ΕΡΤ.

Επισήμαιναν, βέβαια, πως δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης του κ. Παναγόπουλου, καθώς και ότι η αναβολή της συνέντευξης δεν σχετίζεται με αυτό το ζήτημα αλλά με κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε στέλεχος το οποίο ήταν απαραίτητο για τη συγκεκριμένη παρουσίαση. «Θα γίνει η συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη», διευκρίνισε ο κ. Παναγόπουλος.

(ΣΩ.ΜΑ. - Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: