14.11.09

"Λουκέτο" και στη θυγατρική της ΑΣΠΙΣ στη Σουηδία


Αναστέλλεται η λειτουργία της και δεσμεύονται τα περιουσιακά της στοιχεία ...
Αναστέλλεται η λειτουργία της θυγατρικής της ΑΣΠΙΣ, στη Σουηδία, και δεσμεύονται τα περιουσιακά της στοιχεία, καθώς η χρηματοπιστωτική αρχή έκρινε ότι η εταιρία δεν έδωσε απαραίτητες εξηγήσεις για τα αποθεματικά της.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σουηδικές αρχές, μέρος των αποθεματικών της θυγατρικής της ΑΣΠΙΣ μεταφέρθηκε σε λογαριασμούς του Παύλου Ψωμιάδη, στην Ελβετία, και έμπιστού του ανθρώπου.
Συνεπώς η χρηματοπιστωτική αρχή αποφάσισε να...




βάλει "λουκέτο" στη θυγατρική κρίνοντας ότι η εταιρία παραβιάζει όλους τους κανόνες ασφάλισης, καθώς και ότι δε διαθέτει επαρκείς πόρους για να καλύψει τα ασφαλιστικά αποθέματα. Η εταιρία, που αριθμεί 150.000 ασφαλισμένους στη χώρα, έχει το δικαίωμα έφεσης.

Στο μεταξύ, ελεύθερος, με την καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ, αφέθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης από τον 13ο τακτικό ανακριτή. Του επιβλήθηκε επίσης ο περιορισμός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο κ. Ψωμιάδης, που κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις, κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής των 505 εκατομμυρίων ευρώ την οποία είχε προσκομίσει για να μη μπει "λουκέτο" στις εταιρείες του.
skai.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: